Emmi Lehtomaa valittiin vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Sanni Luomahaara ja Jani Wallenius palkittiin vuoden yksinyrittäjinä. Kuvat: Satu Mali
7.10.2023 klo 20:42
Uutinen

Korsuretkiä, mainoselokuvia ja managerointia – Näillä aloilla toimivat vuoden yksinyrittäjät ja nuori yrittäjä

Vuoden yksinyrittäjiksi on valittu elämyksellisiä matkailupalveluita tarjoava Sanni Luomahaara sekä mainoselokuvia ja digitaalista sisältöä tuottava Jani Wallenius. Vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin Emmi Lehtomaa, joka toimii managerina Suomen tunnetuimmille sosiaalisen median vaikuttajille sekä mediapersoonille.

Vuoden yksinyrittäjät ja vuoden nuori yrittäjä palkittiin lauantaina valtakunnallisten yrittäjäpäivien iltagaalassa Porissa.

Vuoden yksinyrittäjien palkintosumma on 5 000 euroa yrittäjää kohden. Palkinnon rahoittaa Yksityisyrittäjäin Säätiö. Valinnan teki palkintolautakunta Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän valmistelun pohjalta. Vuoden nuoren yrittäjän palkintosumma on 20 000 euroa, ja myös sen mahdollistaa Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Korsuretkiä kestävästi

Vuoden yksinyrittäjäksi valitun Sanni Luomahaaran Korsuretket Oy tarjoaa ruoka-, ohjelma- ja elämyssaunapalveluja sekä ravintola- ja metsäkokoustiloja. Toiminnan sydämenä on Satakunnassa Jämijärvellä sijaitseva Korsukylä. 

Yrityksen liiketoiminta nivoutuu kestävyyttä korostavaan matkailukonseptiin, jossa kiertotalous ja paikallisuus näkyvät usealla tavalla. Esimerkiksi Korsuretket Oy:n Korsukylä on rakennettu pääosin lähialueen pelkkahirsistä paikallisin voimin, ja rakennuksissa on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja. 

Ruokapalveluissa menujen suunnittelun perustana on paikallinen tarjonta. Lähialueen luomutiloja suositaan erityisesti, ja yritys hyödyntää metsien antimia. Ruoka valmistetaan alusta saakka käsityönä.

Yrityksen liiketoiminta on terveellä pohjalla, mikä kulkee käsi kädessä konseptin muun kestävyyden kanssa. Korsuretket on valittu 2017 vuoden Satakuntalaiseksi Matkailuyritykseksi sekä 2022 Satakunnan Vuoden Maistuva Maaseutu -yritykseksi. 

Korsuretket Oy

Liikevaihto 2022: 235 0000
Tulos: – 8 000
Perustettu: 2013
Kotipaikka: Jämijärvi

Yli 3 000 mainoselokuvaa

Jani Walleniuksen Promedia Finland on reilun 30-vuotisen historiansa aikana tuottanut yli 3 000 mainoselokuvaa, satoja radiomainoksia ja yrityselokuvia, kymmeniätuhansia valokuvia sekä lukemattomia uutis- ja dokumenttimateriaaleja. Lahtelainen Wallenius tutkii alan trendejä ja muuntaa palveluitaan hetkeen sopivaksi sekä kokeilee rohkeasti uutta. 

Promedia Finlandin perustana on pitkäaikaiset asiakkuudet, alhaiset kiinteät kulut sekä vahva kassavarallisuus. Yrityksen salaisuutena on onnistuneesti tehdyt työt ja tyytyväisten asiakkaiden suositukset. 

Walleniuksen kyky tarttua uusiin mahdollisuuksiin ja määrätietoinen kehitystyö ovat tuottaneet tulosta ja näkyvät sekä erittäin kannattavana luovan alan liiketoimintana että monipuolisina tuotantoina.   

Wallenius on koko yrittäjäuransa aikana pyrkinyt edistämään pienyrittäjyyttä ja kouluttaa media-alan nuoria työharjoittelulla alalle.

Promedia Finland

Liikevaihto 2022: 130 000
Liiketulos: 70 000
Perustettu: 1991
Kotipaikka: Lahti

Yksilöllistä managerointia

Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittiin 36-vuotias helsinkiläinen Emmi Lehtomaa Fament Oy:stä.

Fament Oy tarjoaa yksilöllistä managerointipalvelua Suomen tunnetuimmille sosiaalisen median vaikuttajille ja auttaa vaikuttajia rakentamaan menestyvää bisnestä. 

Tämän lisäksi liiketoiminta koostuu mm. podcast-tuotantojen myynnistä, tv-töistä, omista tuotemallistoista, medianäkyvyydestä sekä erilaisista luennoista ja puhekeikoista.

Famentissa tutkitaan systemaattisesti sosiaalisessa mediassa nousevia trendejä ja ilmiöitä, joten yrityksessä ollaan jatkuvasti tietoisia siitä, mikä on alan seuraava iso trendi. 

Kun Lehtomaa perusti yrityksensä, sosiaalisen median kaupallisuus oli suhteellisen uutta. Alalle ei ollut valmiita malleja tai toimintatapoja. Yksi yrityksen menestymisen salaisuus onkin ollut Emmi Lehtomaan aito intohimo kehittää täysin uudenlaista alaa Suomessa.  

– Alalla meidät tunnetaan vahvasti laadusta, ja Fament on yhtä vahva kuin sen tiimi. Tulemme tulevaisuudessakin panostamaan siihen, että alan parhaat osaajat viihtyvät meillä työskennellessään, Emmi Lehtomaa summaa tulevaa. 

Yritys on alusta asti tehnyt vuosittain kasvavaa positiivista tulosta ja se on edelleen kokonaan perustajansa omistama. 

Fament Oy

Perustettu: 2019
Kotipaikka: Helsinki
Työntekijöitä: 4
Liikevaihto 2022: 1 134 000

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.