10.2.2017 klo 12:28
Uutinen

KoruMies Arvin unelma toteutui: hän osti oman hevosen

KoruMies Arvina tunnettu 11-vuotias Arvi Martikainen osti itselleen hevosen rahoilla, jotka hän ansaitsi itse tekemiensä korujen myynnistä.

Yrittäjäsanomat kertoi tammikuussa, että Suomen nuorimpana yrittäjänä tunnettu pukkilalainen Arvi Martikainen on löytänyt itselleen mieluisan hevosen. Silloin kauppoja vasta hierottiin.

Perjantain Helsingin Sanomat kertoi, että viidesluokkalainen Arvi on ostanut 10-vuotiaan ruunan Cata Marcon, lempinimeltään Valkon.

KoruMies Arvi poseeraa facebook-sivuillaan onnellisena hevosensa kanssa.

– Meillä alkaa jo hommat sujua ja tosi hyvii valmennuksii ollaa menty jo. Mä täs mietin, et ei tää ois maholllista jos te ette ois mua auttanu. Haluun nyt kiittää ihan kaikkia, Arvi kirjoittaa facebook-sivuillaan.

Arvi on saanut jo kutsun ratsastusleirillekin ensi kesäksi:

– Muhun otti yhteyttä myös yks tallinpitäjä ja kerto et niil on ens kesänä pojille suunnattu oma leiri. Mä oon menossa jo Imatralle leirille ja otan Valkon mukaa jos kaikki menee hyvin. Mut aattelin et tää on nii coolii ku näit Äijäridaus juttui alkaa tulee enemmänki, Arvi Martikainen iloitsee.

Hän on aiemmin kertonut joutuneensa kiusatuksi ratsastusharrastuksensa vuoksi. Suurin osa ratsastajista on tyttöjä, pojat ovat harvinainen näky talleilla.

Tieto sopivasta hevosesta tavoitti Arvin sattumalta. Hänen äitinsä Taija Martikainen huomasi Pekka Larsenin tallin myyvän kahta hevosta. Hän soitti isännälle, mutta kaupan olleet hevoset osoittautuivat vielä turhan vaativiksi nuorelle ratsastajalle.

Puheeksi tuli myös Larsenin jokin aika sitten hankkima 10-vuotias Cata Marco. Se ei ollut myynnissä, mutta Arvin asenne ja innostus toivat kutsun käydä tallilla katsomassa hevosta. Tapaaminen onnistui hyvin, ja hevosen ostamisesta alettiin keskustella.

– Aika paljon sain käyttää bisnesmiehen taitoja. Tinkiä piti, mutta sopuun päästiin, Arvi kertoi tammikuussa Aamulehdelle.

Arvi Martikainen aloitti korujen valmistamisen 2015 syksyllä. Hänen silloisella hevosellaan Nasulla todettiin nivelrikko, eikä se enää voinut hypätä korkeita esteitä.

Äiti oli antanut Arville luvan ostaa hevosen, jos hän itse hankkii siihen rahat.

11-vuotias esteratsastusta harrastava Arvi alkoi koota varoja uuteen hevoseen korubisneksellä. Korujen pariin hän päätyi sattumalta. Äiti oli ostanut Arvin pikkusiskolla korujentekosarjan, jonka käyttöä Arvi opasti siskolleen, mutta innostui samalla koruista itse.

Arvin tarina ja päättäväisyys ovat vakuuttaneet monia. Hän on vieraillut niin tv:ssä Arto Nybergin show’ssa kuin Suomen hallituksen vieraana strategiaistunnossa kertomassa nuorten työllistymisestä ja arvonlisäverovelvollisuuden rajan nostamisesta.

Viidesluokkalainen Arvi Martikainen aikoo jatkaa korujen tekemistä, sillä hevosen ylläpito maksaa.

toimitus@yrittajat.fi