Raimo Pippola, Katriina Halles-Markkola, Jukka Markkola, Lasse Kilpinen, Anna Lavonen, Johan Bardy
18.11.2022 klo 19:30
Uutinen

Kotkan Yrittäjien vuoden 2022 yrittäjäpalkinnot jaettiin pikkujoulujuhlatunnelmissa Kotkan Golf Centerillä pe 18.11.

Vuoden yrittäjäpalkinto 2022
Kotkan Yrittäjien vuoden 2022 yrittäjäpalkinnon sai Santalahti Resorty Oy:n yrittäjät Jukka Markkola ja Katriina Halles-Markkola. Kolme vuosikymmentä yrittäjinä toimineiden Markkolan ja Halles-Markkolan Santalahti Resort & Bistro on ollut viimevuodet voimakkaassa kasvussa. Majoitus ja matkailukohteesta on kasvanut tämän myötä kansallisesti ja kansainvälisesti yksi Kymenlaakson johtavista matkailubrändeistä. Varsinkin kotimaan matkailu on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.

Viimeisen 20 vuoden aikana Santalahti Resort & Bistro on kehittänyt erityisesti laadukkaita ja ylellisiä majoitus- ja elämyspalveluita. Santalahti Resort & Bistrossa on viiden tähden leirintäalueen lisäksi yhteensä 217 vuodepaikkaa, perinteikkäimmistä mökkimajoituksista aina ylellisiin luksus majoituksiin, saunamaailman kylmä- ja lämminvesialtaineen, monipuolisia kokous- ja catering vaihtoehtoja sekä monipuolista ohjelmaa sesonkiaikana tarjoavan bistron. Santalahti Resortissa työskentelee ympärivuotisesti 10 vakituista työntekijää ja sesonkiaikana työntekijöiden määrä kasvaa neljäänkymmeneen.

Vuoden nuori yrittäjä 2022
Kotkan Yrittäjien vuoden 2022 nuori yrittäjä -palkinnon sai Anna Lavonen, Tmi Maali & Tapetti Sakura. Lavonen kouluttautui Ekamissa maalariksi, josta hän valmistui vuonna 2008. Hän toimi aluksi kokonaan muiden palveluksessa kolmen vuoden ajan, minkä jälkeen perusti oman toiminimen vuonna 2011. Päätoimiseksi yrittäjäksi hän ryhtyi kesäkuussa 2015. Lavosella on paljon monipuolisia projekteja sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, mm. Kymenlaakson Lastenosastojen tuki ry:n rahoittamat Kotkan Keskussairaalan sekä Ratamokeskuksen lasten tilojen seinäkuvitukset. Lavonen toimii yksin, mutta tekee paljon yhteistyötä muiden alalla toimijoiden kanssa mm. ostopalveluna muilta yrittäjiltä sekä kevytyrittäjiltä.

Lavonen tekee myös seinämaalauksia sekä taidemaalauksia ja on kiinnostunut myös muraaleiden teosta. Vaikka työ on fyysisesti raskasta, hyvät puolet vievät kuitenkin voiton. Lavosen mielestä parasta työssä on nähdä valmiin työn tulos. Vaikka työ on haasteellista, oman käden jälki näkyy ja hän tapaa työssään paljon mukavia ja mielenkiintoisia ihmisiä. Työn vastapainoksi vapaa-ajan harrastuksina hänellä ovat piirtäminen, maalaaminen ja erityisesti sähköbasson soitto Kotkan musiikkiopiston koulutuksen tuella.

Vuoden yksinyrittäjä 2022
Kotkan Yrittäjät ry:n vuoden 2022 yksinyrittäjäpalkinnon sai korjausrakentamisen suunnittelutehtäviä sekä rakennuttamis- ja valvontatehtäviä suorittava rakennusinsinööri Lasse Kilpinen, Insinööristoimisto Lasse Kilpinen Oy. Kilpinen on aloittanut uransa vuonna 1980 rakennesuunnittelijana pääkaupunkiseudulla, mistä hän on siirtynyt vuonna 1986 Kotkaan samaisiin tehtäviin. Elinkeinonharjoittajana Kilpinen aloitti vuonna 1998 sivutoimisen ja vuonna 2004 päätoimisena. Osakeyhtiönä insinööritoimisto on toiminut vuodesta 2007.

Nykypäivänä toiminta on keskittynyt korjausrakentamiseen, pääasiassa julkisivu-, parveke-, ikkuna- ja vesikattourakoiden suunnitteluun, rakennuttamis- ja valvontatehtäviin. Useimmiten työ käsittää koko hankkeen toteutuksen suunnittelun, urakkatarjouspyyntöasiakirjojen laatimisen, urakkaneuvottelut, urakkasopimusten laatimiset, sekä urakan aikaiset rakennuttamis- ja valvontatehtävät. Työn tuloksia on mm. Kotkan keskustassa runsaasti esillä erilaisten toteutettujen julkisivukunnostusten muodossa, joiden toteutuksessa on tavoitteena ollut saavuttaa kestävä lopputulos kohteen alkuperäinen lähtökohta kuitenkin huomioiden.

Lisätietoja:
Kotkan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja
Johan Bardy, 0400 486 060 tai johan@bardy.fi.

Kotkan Yrittäjät ry onnittelee kaikkia palkittuja!