16.9.2019 klo 12:12
Uutinen

Kouvolan Yrittäjien ja Kouvola Innovationin vuosittainen Haastekisa 2019

Kymen Yrittäjien Yrittäjäkiertue rekkoineen oli Kouvolan Yrittäjien mukana Tykkimäellä. Jo perinteeksi muodostunut Kouvolan Yrittäjien ja Kouvola Innovationin (Kinno) välinen Haastekisa käytiin tänä vuonna 24. elokuuta Tykkimäen huvipuistokauden päättäjäispäivänä.

Joukkueet kasaan viime hetkellä

Haastekisassa oli kolme eri lajia, joissa nelihenkiset joukkueet ottivat mittaa toisistaan. Kinnon joukkueessa edustivat Petri Kulja, Armi Lampinen, Kati Landen sekä viime hetken paikkaajana mukaan Kinnon ulkopuolelta tullut Jani Landen. Kouvolan Yrittäjien tiimiin sen sijaan kuuluivat Mika Lokkila, Veli Hyyryläinen, Pia Tommiska sekä Markku Mikkola.

Haastekisassa oli kirjavat lajivalinnat

Kouvolan Yrittäjien Sami Malmberg julisti kisan alkaneeksi ja näin molemmat joukkueet pääsivät tehtävien kimppuun. Ensimmäisenä lajina nähtiin Minikoris. Kun kamppailun ensimetrit oli käyty, näytti vahvasti siltä, että Yrittäjien joukkue nappaisi ensimmäiset pisteet. Toisin kuitenkin kävi, kun Kinnon pikapaikkaaja Jani Landen nousi aivan ilmiömäiseen suoritukseen takoen palloa koriin käsittämättömällä vauhdilla ja tarkkuudella. Näin Kinno kiilasikin nopeasti pistetilanteessa johtoon.

Seuraavana lajina oli Ice Ball. Tässä molempien voittoa innokkaasti janoavien joukkueiden suoritus näytti hyvin tasaiselta. Kolmas kisa oli Ammunta. Se oli selkeästi kolmesta lajista haastavin, mutta kumpikin joukkue selvisi siitä silti kunnialla. Parhaan yksittäisen tuloksen ampui Kouvolan Yrittäjien Markku Mikkola.

Miten Haastekisa lopulta päättyi?

Kinno voitti tällä kertaa kokonaispisteissä – ja kirkkaasti voittikin. Kaikki kisaan osallistuneet pääsivät vielä Narunvetoon, joten kenenkään ei tarvinnut lähteä kotiin tyhjin käsin. Kaikkien himoitsema Kiertopalkinto sekä komea, Kukkalinjalta saatu kukka-asetelma luovutettiin voittajille illan hämärtyessä Tykkimäen lavalla.

Ensi vuonna on Kinnon vuoro haastaa Kouvolan Yrittäjät. Jäämme innolla odottamaan, missä lajissa ja missä puitteissa kisa silloin käydään.

Teksti: Suvi Karell
Kuvat: Hannu Lehtinen