Bob Geldof
Bob Geldof astuu lavalle Kokkolassa marraskuussa.
9.6.2022 klo 08:02
Uutinen

Kovia nimiä Kokkolan bisnesseminaariin – Bob Geldof tuo oman näkökulmansa johtajuuteen

Rock-muusikko ja puhuja Bob Geldof on kiinnitetty Kipinä Business Seminar -tapahtuman pääpuhujaksi. Seminaarin teemoja ovat johtajuus ja inspiraatio.

Kokkolassa marraskuun 11. päivänä järjestettävä seminaari saa pääpuhujakseen elävän legendan Bob Geldofin.

Irlantilainen Geldof tunnetaan Boomtown Ratsin solistina. Geldofin tunnetuimpia kappaleita on 80-luvulla yhdessä Ultravox-yhtyeen kanssa sävelletty Do They Know It’s Christmas?, jonka tuotot lahjoitettiin Etiopian nälänhädän uhreille. Geldof tunnetaan myös Live Aid -konserteista. Hyväntekeväisyystyöstään Geldof on saanut brittiläisen imperiumin ritarikunnan ritarikomentajan arvonimen.

– Geldof puhuu ennen kaikkea johtajuudesta ja inspiraatiosta. Asialistalla on myös globaali tilanne ja se, miten vallitsevassa tilanteessa saadaan muutosta aikaan, tapahtuman järjestäjä Erica Roiko kertoo.

Jamie Hyneman mukana etäyhteydellä

Toinen seminaarin pääpuhujista on amerikkalainen Jamie Hyneman, joka on suurelle yleisölle tuttu Myytinmurtajat-sarjasta. Hyneman osallistuu tapahtumaan etäyhteydellä ja puhuu uusista innovaatioista ja robotiikasta. Hyneman toimii muiden töiden ohella työelämäprofessorina Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa.

Lavalla nähdään Geldofin lisäksi muun muassa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Veritaksen toimitusjohtaja, Boliden Sulatot -liiketoiminta-alueen johtaja Daniel Peltonen, entinen puolustusministeri Carl Haglund sekä Untold Arctic Wars -dokumenttisarjan tekijä, toimitusjohtaja Teemu Hostikka.

Kolmatta kertaa järjestettävää tapahtumaa on työstetty vuoden päivät. Kipinä Business Seminar tunnetaan rock-henkisistä puhujistaan.

– Supertähti on aina ollut kansainvälinen rocktähti, jonka ympärille rakennetaan konserttimainen tunnelma, Roiko jatkaa. Hän lupaa, että lisää puhujia paljastetaan lähiaikoina.

Pauli Reinikainen