19.10.2020 klo 10:13
Uutinen

KP:lta Jarmo Nahkala ja Heidi Kivilompolo Suomen Yrittäjien valtuustoon

Suomen Yrittäjien liittokokous kokoontui lauantaina. Järjestöä luotsaa uusi porukka.

Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi nousi yritysjohdon konsultointiyritystä vetävä Petri Salminen, 39, Jyväskylästä, Keski-Suomesta. Salminen sai puheenjohtajavaalin toisella kierroksella 973 ääntä.

– Nyt lähdetään rakentamaan uudenlaisen hallintomallin mukaista järjestöä. Tätä rakennetaan yhdessä. Järjestön pitää muuttua mutta samalla kunnioittaa sitä äärettömän vahvaa pohjaa, joka on vuosien saatossa pystytty rakentamaan, Salminen sanoi.

Salmisesta uudistamisen ei tarvitse olla vallankumouksellista.

– Oma ajatukseni uudistamisesta pohjautuu perinteiden kunnioittamiseen, sillä vaikka kehittämisen tarpeita on varmasti aina, niin Suomen Yrittäjissä ehdottomasti suurin osa asioista on erittäin hyvin.

Salminen on mukana yritysjohdon konsultointiyritys Salminen & Tikassa ja konepaja AJ-Toolsissa. Hän oli aiemmin Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Toiseksi puheenjohtajavaalissa ylsi eteläsavolainen Nina Rasola toisen kierroksen 867 äänellä. Vaalissa oli mukana myös Antti Rantalainen Uudeltamaalta. Ensimmäisellä kierroksella Salminen sai 733 ääntä, Rasola 588 ääntä ja Rantalainen 495 ääntä.

Anne Niemi ja Jyrki Hakkarainen Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajiksi

Varapuheenjohtajiksi Yrittäjien liittokokous valitsi Anne Niemen Etelä-Pohjanmaalta ja Jyrki Hakkaraisen Varsinais-Suomesta.

Idanne-vaateyritystä sekä yritystoimintaa metalliteollisuuden ja pääomasijoituksen parissa harjoittava Anne Niemi Vimpelistä sai 1624 ääntä.

Jyrki Hakkaraisella on lakiasiaintoimisto Kiskon Laki Salon Kiskossa. Hän on yksinyrittäjä. Hakkarainen sai varapuheenjohtajavaalissa 991 ääntä.

Vaalissa olivat mukana myös Antti Rantalainen Uudeltamaalta (663 ääntä) ja Jukka Hurrila Satakunnasta (406 ääntä).

Yrittäjien valtuustoon myös Keski-Pohjalaisia

Suomen Yrittäjissä aloittaa valtuusto. Liittokokous valitsi valtuuston puheenjohtajaksi seinäjokelaisen Jyrki Mäkysen. Hänellä on sisustusalan yritys Oy HM Profiili Ab. Mäkynen oli edelliset kuusi vuotta Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja. Hän oli ainoa ehdokas valtuuston puheenjohtajaksi.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi liittokokous valitsi helsinkiläisen Mari Laaksosen. Hänen yrityksensä on CleanMarin Oy. Laaksonen sai vaalissa 728 ääntä.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi olivat ehdolla myös Janne Vuorinen Pirkanmaalta (596 ääntä) ja Stina Siikonen Varsinais-Suomesta (505 ääntä).

Valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kausi on kaksi vuotta, ja tehtävä alkaa heti. Edustajia valtuustossa on varajäsenineen yhteensä 75.

Keski-Pohjanmaalta valtuustoon valittiin Jarmo Nahkala Alavieskasta, ja hänen varaedustajakseen Antti Sallansalmi Kälviältä. Valtuustoon valittiin myös Heidi Kivilompolo, ja hänen varaedustajana toimii Evalis Sundkvist Kruunupyystä. Lisäksi Anna Nurmi-Lehto Kokkolasta, valittiin Suomen Kuntoutusyrittäjät ry toimialajärjestön edustajana valtuustoon.

Lisätietoja:
valtuuston puheenjohtaja Jyrki Mäkynen, Suomen Yrittäjät, p. 0400 364 791
valtuuston varapuheenjohtaja Mari Laaksonen, Suomen Yrittäjät, p. 040 578 0189

Kuva: Tero Takalo-Eskola