17.5.2017 klo 15:27
Uutinen

Kuinka järjestö ja yritykset pysyvät muuttuvan maailman rytmissä?

Kaupungistuminen, kansainvälistyminen, maasta- ja maahanmuutto, tekoäly, digitalisaatio, some, ikääntyminen vaikuttavat yrittäjyyteen ja yrittäjäjärjestöön. Yrittäjyys muuttuu: tulee uusia yrittäjyyden muotoja kuten kevyt yrittäjyys, yksinyrittäjien määrä kasvaa ja työnantajayritysten määrä laskee, toimitaan verkostoissa ja sähköisessä maailmassa.

Kuntavaalit on pidetty ja nyt odotellaan uutisia luottamushenkilöpaikkojen jaosta. Etelä-Savon alueella kunnan- ja kaupunginvaltuustoihin valittiin kuntavaaleissa yhteensä 110 yrittäjää. Yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara! Yrittäjävaltuutettujen osuus kaikista valtuutetuista on 29 prosenttia. Onnea ja menestystä kaikille luottamushenkilöille – pidetään yhdessä huolta yrittämisen edellytyksistä Etelä-Savon kunnissa ja siitä, että maakuntamme on yritysten silmissä yrittäjämyönteinen toimintaympäristö. Onhan maakunnassamme yrittäjäaktiivisuus Suomen kärkeä. Erityisen tärkeää on seurata ja varmistaa, että pienemmätkin yritykset pystyvät osallistumaan kuntien hankintoihin.

Maakuntakin uudistuu – meitä yrittäjiä koskettaa erityisesti kasvupalveluiden eli työllisyyspalvelujen ja yritysten kehityspalvelujen tulevaisuus uuden maankunnan alaisuudessa. Maakuntauudistus avaa uusia mahdollisuuksia, mutta samalla myös uusia haasteita.

Näitä asioita olemme pohtineet yhdessä paikallisyhdistysten puheenjohtajien tapaamisessa sekä Etelä-Savon Yrittäjien hallituksen voimin. Maakuntapäivänä otimme selvää, mitä yritysten arkeen kuuluu. Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajisto ja toimitusjohtaja vierailivat yhdessä maakuntajohtajan kanssa Juvalla ja Sulkavalla yhteensä seitsemässä yrityksessä. Yrittäjien huolenaiheet olivat arkisia ja sama viesti tuli hieman eri muodossa jokaisesta yrityksestä: mistä saa rahaa? Arjen haasteina olivat asiakasvirtaan liittyvät huolenaiheet ja kasvun rahoittaminen. Yhdelle yritykselle kasvu olisi uuden yhtiön perustamista useamman tahon yhteistyönä, toiselle tuotantotilojen laajentamista. Haaste oli kaikille sama – mistä lisää kassavirtaa tai rahoitusta kasvua varten? Rahoittajien vakuuttaminen yrityksen toimialan tulevaisuuden hyvistä näkymistä ja sijainnista ei ole yksinkertaista. Onneksi yrittäjät uskovat ja luottavat vahvasti tulevaisuuteen ja vievät omia hankkeitaan päämäärätietoisesti eteenpäin. Yrittäjyys luo elinvoimaa!

Yrittäjäjärjestö on meidän yrittäjien oma järjestö – kukapa ymmärtäisi yrittäjää paremmin kuin toinen yrittäjä. Me luomme mahdollisuuksia vaikuttaa ympärillämme tapahtuvaan kehitykseen – lokakuussa järjestetään yrittäjien ja kuntien välinen keskusteleva tilaisuus, jossa on mahdollisuus tuoda esiin meille yrittäjille tärkeitä asioita. Hyppää Kyytiin – hanke pitää huolta siitä, että kestät kehityksen vauhdissa. Muistathan myös verkostoitumisen ja virkistäytymisen – yrittäjien vuoden ykköstilaisuus VALTAKUNNALLISET YRITTÄJÄPÄIVÄT järjestetään Joensuussa 20. -22.10. Varaa paikkasi nyt!

Kenelle Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto? Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlan kunniaksi kisaa uudistetaan niin, että kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa yritystä. Palkinnot jaetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Joensuussa 21.10. Yrittäjägaalan juhlapuhujaksi saapuu pääministeri Juha Sipilä.

Ylpeä Yrittäjistä!

Etelä-Savon Yrittäjät

puheenjohtaja

Nina