2.2.2017 klo 10:06
Uutinen

”Kuinka kukaan uskaltaa perustaa yritystä käymättä koulutusta?”- Kevään työvoimakoulutukset haussa

Nykyisessä työmarkkinatilanteessa lyhyt, muutamista kuukausista vajaaseen vuoteen kestävä, täsmällinen koulutus voi tuoda yllättävän edun työnhaussa tai uran kehittämisessä. Keski-Suomen TE-palvelut tarjoaa tänäkin vuonna useita työvoimakoulutuksia, joista osa on uniikkeja eikä niitä juuri tarjota muualla.

Tällaisia harvinaisia koulutuksia ovat muun muassa Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa järjestettävä kyberturvallisuusalan täydennyskoulutus sekä Powen Oy:n kanssa järjestettävä Big Data -osaajan koulutus, joita esitellään Koulutusten infopäivässä 3.2.

Työvoimakoulutuksen erityisyys piilee myös sen painotuksessa työssäoppimiseen. Suurimmassa osassa leijonanosan koulutuksesta viekin käytännön harjoittelu. Aivan erityisen paljon yritystyöskentelyä on F.E.C-ohjelmien (Further Educated with Companies) koulutuksissa: ohjelmiin sisältyy keskimäärin 20 päivää käytännönläheistä, ajantasaista koulutusta ja noin 5 kuukauden yritystyöskentelyjakso. Tänä keväänä Keski-Suomessa järjestetään yhteistyössä Soprano Oyj:n kanssa kansainvälisen liiketoiminnan assistentin F.E.C-koulutus, joka sisältää mm. digitaalisen markkinoinnin ja markkinointiviestinnän, kansainvälisen asiakaspalvelun sekä viennin ja tuonnin käytäntöjen koulutusta. Lisäksi on tarjolla Opiframen kanssa järjestettävä Full Stack -devaajan F.E.C-koulutus.

Osaa keväällä järjestettävistä koulutuksista on järjestetty vasta vain muutamia kertoja tai ne ovat aivan uusia kuten Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kanssa järjestettävä Visualistin koulutusohjelma. Kuitenkin esimerkiksi TEAK Oy on järjestänyt CNC, CAD ja CAM täydennyskoulutusta jo useiden vuosien ajan Keski-Suomessa. Koulutuksia järjestetään yleensä useita kertoja vain, jos kokemukset opiskelijoiden työllistymisestä koulutuksen jälkeen ovat hyvät. Myös esimerkiksi yrittäjäkoulutuksia järjestetään joka kevät ja syksy useita, sillä ne antavat valmiudet yrityksen suunnitteluun, perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen – käytännönläheisellä tavalla toteutettuna. ValmennusMajakan kouluttaja Riitta Vaittinen toteaakin, että yrittäjäkoulutuksen tuloksena voi olla päätös perustaa yritys tai sen huomaaminen, että yritystä ei vielä kannata perustaa. ”Koulutuksen jälkeen moni on pohtinut, kuinka kukaan uskaltaa perustaa yritystä käymättä yrittäjäkoulutusta.”

Lisätietoa kevään koulutuksista ja kouluttajien infot yllämainituista koulutuksista 3.2. järjestettävässä Koulutusten infopäivässä klo 12-14, os. Vapaudenkatu 58 A, 1. krs. Paikalla myös TE-toimiston asiantuntijat kertomassa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta.

Lisätietoja:

Marja-Leena Hannula, asiantuntija, 0295 046 044, marja-leena.hannula@te-toimisto.fi

Talvikki Tuimala, asiantuntija, koulutussuunnittelija, 0295 046 213, talvikki.tuimala@te-toimisto.fi