29.4.2019 klo 10:21
Uutinen

Kuka tahansa voi ehdottaa: Valtakunnallinen yksinyrittäjä valitaan ensimmäistä kertaa

Suomen Yrittäjät jakaa valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon ensimmäistä kertaa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa lokakuussa. – Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta, toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi Suomen Yrittäjistä sanoo.

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 58 prosenttia.

– Noin suuresta yrittäjäjoukosta ei ole helppo valita palkittavaa, joten pyydämme apua: kuka tahansa voi nyt ehdottaa meille hyvää yksinyrittäjää, joka ansaitsisi palkinnon, Hämeenniemi sanoo.

E-P:n Yrittäjät edelläkävijä

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko on tyytyväinen siihen, että yksinyrittäjät saavat nyt myös valtakunnallisen palkinnon.
-Meillä on taidettu näyttää esimerkkiä, sillä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät valitsee vuosittain maakunnallisen yksinyrittäjän. Maaliskuussa palkitsimme kuortanelaisen kaivinkoneyrittäjä Seppo Ala-Seppälän, Risikko sanoo.

Näin valinta etenee

Palkittavien ehdottaminen alkaa 29.4. ja kestää 17.6. saakka. Tämän jälkeen hakemukset käsittelee Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmästä koostuva raati. Lopullisen päätöksen palkittavien määrästä ja valinnasta tekee Valtakunnallinen yrittäjäpalkintolautakunta. Palkittava saa 5000 euron palkkion.

Ketä voi ehdottaa?

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittajaksi voi ehdottaa yrittäjää, joka on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi vuotta ja toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa. Lisäksi haetaan esimerkillistä toimintaa tai omaperäistä liikeideaa.

Palkittavaa voi ehdottaa täällä.

Lisätietoja:

toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, p. 050 372 4804, mika.hameenniemi @ yrittajat.fi

toimitusjohtaja Heikki Risikko, p 050 3175 145, heikki.risikko @ yrittajat.fi