17.4.2024 klo 12:51
Uutinen

Kuninkuusravit on kaiken kansan urheilujuhla, joka tuo vilinää Jyväskylään

Jyväskylässä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävät 100-vuotisjuhlakunkkarit on Suomen kesän ykköstapahtuma. Killerin raviradalle odotetaan 50 000 vierasta, joista valtaosa on ulkopaikkakuntalaisia.

Jyväskylän alueen yrittäjiä kiinnostanee, että aiempien kokemusten mukaan kuninkuusravikävijä kuluttaa rahaa satoja euroja sekä ravialueella että alueen ulkopuolella. Jyväskylään rantautuvat ravivieraat tulevat pitkän viikonlopun aikana käyttämään erityisesti ravintola- ja majoituspalveluita sekä takseja, mutta myös muiden palvelujen lisääntyneeseen käyttöön ja shoppailijoihin kannattaa varautua.

-Uskon että pitkämatkalaiset kävijät liikkuvat kaupunkikuvassa erityisesti perjantaina, ennustaa Killerin toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi.

Harvaa tämän kokoluokan valtakunnallista tapahtumaa on järjestetty sataa vuotta, mutta kyseessä onkin enemmän kuin vain ravit. Raviradan yhteyteen rakentuu laaja expo-alue ja iltabileitä juhlitaan kolmena iltana. Perjantaina ravataan Killerin Eliitti -ravit, jolloin päivän ohjelma on suunnattu erityisesti lapsille, nuorille ja perheille. Lauantaina ja sunnuntaina jännitetään kolmella eri matkalla ratkottavia suomenhevosten kuningas- ja kuningatar-kilpailuja.

-Kunkkareihin voi tulla koko viikonlopuksi tai vain yhtenä päivänä, tai vaikka vain yhtenä iltana. Sopiva ravipaketti löytyy jokaiselle, Lähdeniemi lupaa.

Yrityksille on tarjolla näkyvyyttä ja myyntipaikkoja myös tapahtumapaikalla. Liikuntakeskus Buugin asfattikentälle, heti pääsisäänkäynnin jälkeen, rakentuu 20×50 -metrin kokoinen läpikuljettava expo-teltta, jonka käytäville mahtuu 50 näytteilleasettajaa. Hevosalan lisäksi myyjissä on edustettuna laaja skaala eri aloja torimyyjistä vähittäiskauppaan. Juhlakuninkuusraveissa on lisäksi mahdollista ostaa näkyvyyttä itse ravitapahtumasta joko mainospaikoilta, nimikkolähdöistä tai kilpahevosten nimikkokumppanina.

Kuninkuusravit juostaan Killerin raviradalla 26.-28.7.2024. Lisätietoja osoitteesta https://www.kuninkuusravit.fi/