23.11.2017 klo 10:46
Uutinen

Kunnalliseen kilpailutukseen siirtyminen on iso muutos

Lammilainen jätteenkuljetusyrittäjä Esa Kauppi toteaa, että kunnalliseen kilpailutukseen siirtyminen on iso muutos niin asiakkaalle kuin yrittäjillekin.

Kiertokapulan hankintaklinikka kunnallisesta kilpailutuksesta jätti jätealan yrittäjän mietteliääksi. Hämeenlinna ja Hattula on jaettu neljään alueeseen. Vaikka Kiertokapulalta toivottiin alueen jakamista yhdellä autolla hoidettaviin alueisiin, lammilainen Esa Kauppi laskeskelee yhden auton riittävän vain jos sillä ajetaan kahdessa vuorossa. Lisäksi tarvitaan toinen auto täydentämään. Yrittäjät ovat tästä jo antaneet palautetta Kiertokapulalle.

– Esimerkiksi Lammi, Tuulos ja Hauho pääpiirteittäin kuuluvat yhteen alueeseen, mikä tuntuu aika isolta alueelta. Lähes 1000 astian tyhjennystä viikossa. Määrä voi vielä siitäkin lisääntyä, koska kaikki taloudet ei vielä ole liittyneet järjestettyyn jätehuoltoon, varsinkin mökkiläisiä puuttuu, Esa Kauppi sanoo.

Kaupin mukaan esimerkiksi kantakaupungin kuljetuksia ei mitenkään pysty hoitamaan yhdellä autolla.

– Pelihän on vaan siitä raaka, että halvin tarjous käytännössä voittaa ja muille jää luu kouraan. Tämän jälkeen asiakas ei voi itse valita kuljetusfirmaa, vaan voittaja ajaa kaikki asuinkiinteistöjätteet.

Asiakaspalvelun ja laskutuksen siirtyminen Kiertokapulalle vaikuttaa asukkaiden näkökulmasta myös siten, että esimerkiksi ylimääräisiä jäteastian tyhjennyskertoja ei voi enää sopia kuljetusyrittäjälle soittamalla.

Yrittäjillä on kuluva viikko aikaa antaa palautetta kilpailutusesityksestä. Tämänhetken tiedon mukaan alueiden kilpailutus alkaa vuoden lopulla tai viimeistään alkuvuodesta. Kuntaurakoiden on tarkoitus alkaa syksyllä 2018 ja keväällä 2019.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi