15.5.2019 klo 17:55
Uutinen

Kunnallisjohdon seminaari järjestettiin Lappeenrannassa

Kunnallisjohdon seminaari kerää vuosittain yhteen yli 1000 kunnanjohtajaa, elinkeinojohtajaa, kunnanvaltuutettua, yrittäjävaikuttajaa, maakuntapäättäjää ja muita alan asiantuntijoita.

Tapahtumassa osallistujat pääsevät keskenään pohtimaan kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista. Seminaari tarjoaa tuoretta tietoa, uusia näkökulmia ja painavia puheenvuoroja rentoa yhdessäoloa unohtamatta. Tänä vuonna Kunnallisjohdon seminaari järjestettiin Lappeenrannassa.

Keski-Suomella on perinteisesti ollut oma aluetapaamisensa Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä

– Kunnallisjohdon seminaariin osallistuu tänä vuonna 91 kunnan tai yrittäjäjärjestön edustajaa Keski-Suomesta, olemme maakuntien ykkönen. Keski-Suomen oma aluetilaisuus on aina ollut positiivinen tilaisuus, jossa kuntapäättäjät, yrittäjät ja kunnanjohtajat yhdessä käsittelevät Keski-Suomen elinvoima-asioita. Tänä vuonna aluetilaisuudessa olivat erityisesti esillä Äänekosken investoinnit ja elinvoimayksikön uudelleen järjestäytyminen, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen kertoi.

Äänekoskelta Kunnallisjohdon seminaariin olivat saapuneet muun muassa kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja elinvoimajohtaja Markku Rautiainen.

– Meillä Äänekoskella on tosiaan alkanut hieman uudet tuulet puhaltamaan. Toteutamme elinkeino- ja kilpailukykyohjelmaa ja työllisyysohjelmaa samalla tapaa kuin aiemminkin, mutta toimintatapoihin ja asiakaspalveluun on tullut muutoksia. Pyrimme olemaan proaktiivisempia kaupunkilaisia ja yrittäjiä kohtaan. Haluamme tuoda mukaan uusia innovatiivisia näkökulmia ja olla jatkossa entistä helpommin tavoitettavissa, elinvoimajohtaja Markku Rautiainen kertoi.

– Esittelemme kaupunginjohtaja Tuonosen kanssa Keski-Suomen omassa aluetilaisuudessa Äänekosken alueen kehityshankkeita. Tällaisia ovat muun muassa Hirvaskankaan kuljetus- ja logistiikkaselvityshankkeen, jolla pyrimme kehittämään tätä kyseistä liikenteen solmukohtaa. Toinen mielenkiintoinen hanke on Vihreä ja uusiutuva Äänekoski -hanke. Kyseessä on ekologinen hanke, jossa tarkastellaan koko kaupunkikonsernin toimintaa ympäristön näkökulmasta ja pyritään selvittämään, kuinka esimerkiksi päästöjä ja energiankulutusta voidaan pienentää ja resursseja ylipäätään voitaisiin hyödyntää tehokkaammin, Rautiainen jatkoi.

Ääneskosken Yrittäjien näkökulmasta yhteistyö kaupungin kanssa on toiminut hienosti

Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Kangas on ollut tyytyväinen aktiiviseen yhteydenpitoon kaupungin ja paikallisyhdistyksen välillä.

– Meillä on paljon yhteistyötä kaupungin kanssa ja paljon myös vapaamuotoisia tapaamisia. Olemme etuoikeutettuja siinä mielessä, että tällaisella pienemmällä seutukunnalla voimme pitää näinkin tiiviit ja jopa rennot välit yrittäjäyhdistyksen ja kaupungin välillä, Kangas kommentoi.

Lisätietoa: Sanna-Mari Hynninen, 050 563 7780, sanna-mari.hynninen@yrittajat.fi