23.8.2019 klo 08:09
Uutinen

Kunnan johto jatkaa tutustumista yrityksiin Myrskylässä.

Kesätauon jälkeen jatkuvat kunnanjohtaja Sam Vuorisen käynnistämät kuntajohdon tutustumiskäynnit yrityksiin. Käyntejä koordioi Myrskylän Yrittäjien puheenjohtaja Aku Eronen yhteistyössä osapuolten kanssa. Kuvassa vieraillaan puukenkiä ja pesäpallomailoja valmistavassa Tallassa.

Tallan yrittäjäpariskunta Erja Räty ja Hannu Salminen kommentoivat vierailua: ”on erittäin positiivinen ja yllättäväkin asia, että kunnanjohtaja omasta aloitteestaan haluaa kuntapäättäjien kanssa vierailla näinkin pienessä yrityksessä ja on aidosti kiinnostunut yrityksen toiminnasta. Tällaisessa tapaamisessa pienellä porukalla on helppo esittää mahdollisia toivomuksia ja ehdotuksia oman yritystoiminnan kehittämiseksi ja samoin saa tietoa kunnan mahdollisuuksista auttaa yrittäjää”.

Kysyttäessä kunnanjohtaja Sam Vuoriselta, miksi hän käynnisti nämä yrityksiin tutustumiset? Mikä oli motiivi ja tavoitteet, hän vastasi:

”Yritysvierailut olivat tapanani myös Kanta-Hämeessä Ypäjän kunnanjohtajana ja halusin ehdottomasti tuoda nuo hyvät kokemukset mukanani myös tänne Myrskylään. Monilta tärkeiltä osin kuntien elinvoiman, eli veto- ja pitovoiman takeena ovat paikalliset yritykset: ne esimerkiksi luovat vireyttä kuntakuvaan, tarjoavat suoraa ja välillistä työllisyyttä ja kasvua sekä kantavat kortensa kekoon myös yhteisöverotuottoina. Tavoitteena vierailuissa on saada suora keskusteluyhteys yrittäjien ja kunnan välille ilman hankalaa byrokratiaa. Tästä syystä olemme liikkeellä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajan, teknisen johtajan sekä kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan kanssa. Lisäksi mukana on paikallisen ProAgrian toimipisteen yritysasiantuntija. Me haluamme aidosti kuulla suodattamattomana, missä voimme parantaa ja auttaa. Ja tokihan näissä tapaamisissa tullaan muutoinkin tutuiksi, mikä on aina tervetullutta”.

Toinen kysymys oli, millaiset kokemukset tähänastisista yritysvierailusta on ollut? Ovatko ne täyttäneet odotukset?

Vuorinen vastasi tähän näin: ”keväällä aloitetut vierailut ovat vastanneet odotuksia ja mainittua tavoitetta jo tähän mennessä. Kunnan tehtävä on ensisijassa luoda yrittämisen edellytykset ja yritysmyönteisyyttä omalla toiminnallaan. Olemme päässeet keskusteluissa jopa itse vierailun ensisijaista tarkoitustakin laajempiin kuntakehittämisen elementteihin kiinni. On ollut ilo huomata, että ympäripyöreistä päivistään ja kovasta työtahdistaan huolimatta yrittäjämme ovat säilyttäneet kyvyn ajatella myös oman toimintansa ulkopuolelle yhteisön etua. Tämä vain vahvistaa ajatuksiani siitä, kuinka paljon vartijoina kunnan elinvoimassa yritykset ovat”.

Yritysvierailut jatkuvat syyskuussa.

Olemme aiemmin julkaisseet Tallasta yritysesitteyartikkelin. Se on luettavissa täältä.

Tekstin ja kuvat toimitti tälle sivustolle Aku Eronen.