14.8.2017 klo 11:19
Uutinen

Kuntalounailla edistetään kunnan ja yrittäjien vuoropuhelua

Uudenmaan Yrittäjät aloitti viime keväänä kuntalounaiden sarjan, joka jatkuu syksyllä.

Vapaamuotoisilla kuntalounailla tuodaan kunnan elinkeinotoimintaa tutuksi yrittäjille. Vastaavasti annetaan kunnan elinkeinotoimelle mahdollisuus tutustua ja jutella vapaamuotoisesti kunnassa mahdollisesti pitkäänkin toimineiden yrittäjien kanssa. Jokainen yrittäjä saa halutessaan pitää parin minuutin esittäytymisen.

Pienet työllistävät yritykset jäävät helposti valokeilan ulkopuolelle, jos niillä ei esimerkiksi ole poikkeuksellisen näkyvää vetäjää somessa tai jos ne eivät tee kuluttajakauppaa paikkakunnalla.

– Yritys on saattanut pyöriä läpi lamojen, maksaa veroja ja työllistää useita henkilöitä pitkään ilman että se ole kenties yrityksen perustamisen jälkeen juurikaan ollut tekemisissä kunnan toimijoiden kanssa tekemisissä, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe sanoo.

Kuntalounaille kutsutaan kymmenkunta yrittäjää eri toimialoilta. Yrittäjien paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja edustavat lounastapaamisissa yrittäjäjärjestöä ja kumppaneina ovat Fennia ja Elo. Kunnanjohtajan ja elinkeinotoimen edustajien lisäksi paikalle on saatu toimittaja.

Kokemukset ovat olleet positiiviset. Viimeksi Hyvinkäällä juteltiin muun muassa uudesta Hyvinkään Pelikirjasta eli strategiasta, jonka kolmesta kärjestä yhdeksi on nostettu ”Yhteispelillä yrittäjien kanssa”.

Seuraava kuntalounas järjestetään 29.8. Nurmijärvellä.