10.5.2017 klo 10:35
Uutinen

Kuntotestiin tulijoita riitti Forssassa ja Hämeenlinnassa

Matkalla hyvään kuntoon -kampanjan hyvinvointirekka pysähtyi maanantaina Forssassa ja tiistaina Hämeenlinnassa. Noin 400 kävi mittauttamassa kuntonsa ja kehonsa koostumuksen.

Forssassa ja Hämeenlinnassa moni aloitti matkan hyvään kuntoon. Hyvinvointirekan ovi kävi ahkerasti, kun 372 forssalaista kävi testauttamassa kuntoaan ja mittauttamassa kehonkoostumuksensa. Hämeenlinnassa päästiin arviolta samoihin, hyviin lukemiin. Osa kävijöistä oli varannut ajan testaukseen ennakkoon, mutta testeihin pääsi myös ilman ennakkoilmoittautumista. Rekassa testattiin parhaimillaan neljä ihmistä samaan aikaan.

Hyvinvointirekassa mitattiin kuntoa mittaamalla puristusvoimaa, vyötärönympärystä ja kestävyyskuntoa levossa. Kehonkoostumusanalyysillä selvitettiin lihasten ja rasvan määrää, lihastasapainoa sekä sisäelinten ympärillä olevaa viskeraalirasvaa. Tuloksien tulkintaan sai neuvoja rekan henkilökunnalta. Mukaansa testattavat saivat vinkkejä oman kunnon kohentamiseen. Viime syksyn 2016 Matka hyvään kuntoon -kiertueella testattiin yli 11 000 suomalaista.

– Kaksi kolmasosaa testatuista hyötyy liikunnan lisäämisestä ja ruokailutottumusten kohentamisesta. Hyvä kunto kuitenkin edesauttaa työssäjaksamista, kertoo Katariina Tuunanen Kunnossa kaiken ikää -ohjelmasta.

Monelle paljon liikkuvalle saattaa tulla yllätyksenä, että kehossa on liikunnasta huolimatta varsin paljon rasvaa. Siitä pääsee eroon lisäämällä matalasykkeistä pitkäkestoista liikuntaa, jota on esimerkiksi hyötyliikunta. Tästä suosituksesta hyötyyy suurin osa testatuista. Hyvinvointirekasta testatut saivat mukaansa muun muassa ehdotuksen liikuntaohjelmasta kuukaudeksi. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut lisätä ahdistusta.

– Tavoitteena on, että rekasta lähtee pelkästään iloisia ihmisiä, Tuunanen totesi.

Lue lisää Matka hyvään kuntoon -kampanjan sivuilta >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi