24.6.2019 klo 15:17
Uutinen

Kuopion Finteco jatkoi uudessa omistuksessa

Kuopion Finteco LVIS Oy:ssä tehtiin omistajanvaihdos alkuvuodesta 2019. Uusi yrittäjä Jani Lankinen on tarttunut haasteisiin innolla.

Vuonna 2017 Sähköfinne Oy ja Putkityö Jari Viiliäinen yhdistyivät yhdeksi yhtiöksi, Kuopion Finteco LVIS Oy:ksi. Tiivistä yhteistyötä tehneet kumppanit halusivat sähkö- ja vesijärjestelmien huollon saman katon alle. Omistus vaihtui alkuvuodesta 2019, kun yrittäjät Jari Viiliäinen, Matti Martikainen ja Risto Finne päättivät myydä yrityksensä osakekannan. Neuvottelut etenivät sujuvasti, kun ostajaehdokas, nykyinen yrittäjä Jani Lankinen, löydettiin.

– Yrityskauppoihin kuului tietysti paljon paperitöitä ja erilaista selvittelyä, jotka veivät aikaa oman työn ohella. Tilitoimistopalveluiden hyödyntäminen helpotti asiaa, kun kauppojen yhteydessä selvitetään vaikka varaston arvoa tai tehdään tilinpäätöstä kesken toimikauden, Viiliäinen kertoo.

Viiliäinen neuvoo yrittäjiä pitämään huolta yrityksen myyntikunnosta.

– Yritys kannattaa pitää jatkuvasti semmoisessa kunnossa, että se on hyvä myydä. Kun yritystoiminta on hyvällä tasolla, niin se auttaa kaupoissa. Yrityskauppa antaa valmiin toimintamallin

Yrityksen ostaja Jani Lankinen kehottaa ostajia tutustumaan yritysmarkkinoihin mahdollisimman hyvin. Hän muistuttaa, että yrityksiä on myynnissä sekä julkisesti että hiljaisesti.

– Olin haaveillut yrittäjyydestä jo pitkään. Ryhdyin selvittämään, löytyisikö myytäviä yrityksiä, joissa olisi järkevä ja hyvin hoidettu liiketoiminta – sitä kautta löytyi Kuopion Finnteco LVIS Oy, Lankinen kertoo.

– Ostamalla valmiin yrityksen, saa valmiin liiketoimintamallin, jota pääsee sitten kehittämään. Toinen iso asia on tietenkin valmiit asiakkuudet, jotka yrityskaupan mukana tulee, Lankinen perustelee yrityskaupan hyötyjä.

Lankinen on ollut tyytyväinen yrittäjän elämään ja toteaa, että töitä on saanut positiivisessa mielessä tehdä paljon.

– Tässä pääsee haastamaan itseään kunnolla ja sitä kautta tulee sitten myös niitä positiivisia tuloksia aikanaan, Lankinen summaa.

Yrityskauppa on vilkasta

Pohjois-Savossa yrityskauppoja on toteutunut vuonna 2018 runsaasti. Finnveran mukaan Pohjois-Savossa yrityskaupat kasvoivat euromääräisesti peräti 124 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Pohjois-Savon kunnat ovat lähteneet rahoittamaan maksutonta palvelua, joka tarjoaa neuvontaa omistajanvaihdoksiin. Palvelun tuottaa Savon Yrittäjät, jossa omistajanvaihdosasiantuntijana toimii Saara Timonen.

Timonen haastaakin alueen yrityksiä perehtymään yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin ja aloittamaan omistajanvaihdoksen suunnittelun hyvissä ajoin.

Varaa aika omistajanvaihdosneuvontaan

p. 044 368 0503 tai saara.timonen(at)yrittajat.fi


Kuva ylhäällä: Yrittäjä Jani Lankinen, Kuopion Finteco LVIS Oy