6.4.2017 klo 17:32
Uutinen

Kuopion Nuori Yrittäjä Allu Koskinen: toimialana elämykset kaikenikäisille

Kuopion Yrittäjät luovutti yhdessä Handelsbankenin kanssa Nuori Yrittäjä –tunnustuksen 6.4. järjestetyn kevätkokouksen yhteydessä elämyksiä työkseen tuottavalle Allu Koskiselle. Innovatiivisena ja idearikkaana tunnettu Koskinen laskee 12 vuotta kestäneen yrittäjäuransa aikana olleensa mukana kaiken kaikkiaan noin 1000 tapahtumassa, näistä suurin osa on järjestetty Kuopiossa. Tällä hetkellä Allu työllistää Real Albert Promotion kautta ympärivuotisesti yhden henkilön, mutta sesonkiaikana kesällä työntekijöitä on kymmenkunta.

Palkitsemisen perusteluna Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju mainitsee mm. Koskisen tapahtumien vaikutuksen Kuopion kaupungin matkailuun. – Nuoriso ei välttämättä tunne kalakukkoa, mutta Rockcockin se tuntee, ja sen kautta Kuopion, sanoo Ortju. Lisäksi Allu toimintansa kautta työllistää merkittävän määrän nuoria, ja antaa nuorisolle positiivisen esimerkin yrittäjyydestä. Huomionarvoista on myös se, että Allu Koskinen on mukana kaupungin luottamushenkilötoiminnassa, kaupunginvaltuutettuna.

Festareista pomppulinnaan

– 15-vuotiaana aloitin K16-bileistä ja 18-vuotiaana perustin ensimmäisen yrityksen sekä aloitin klubibileiden järjestämisen ravintoloihin. Siitä toiminta on laajentunut isoihin konsertteihin ja festareihin, kuten Rockcockiin. Tapahtumien järjestämisen lisäksi leipä tulee tällä hetkellä jäätelökioskeista, KuplaFutiksesta, pomppulinnoista ja saunalautasta sekä välinevuokrauksesta, kertoo Koskinen.

– Kuopion Saunalautta on yksi uusimmista jutuista, toiminta aloitettiin viime kesänä. Tarkoituksena on hyödyntää ja esitellä Kallavettä. Tämäkin lähti ihan tyhjästä, ja toimintaa kehitellään palautteen perusteella.

Stanley Cup –juhlista ilmaistapahtumaan

Kimmo Timosen Stanley Cup –juhlat torilla kesällä 2015 on yksi huippuhetkistä Allun uralla. – Kolmessa viikossa nostettiin pystyyn tapahtuma, johon osallistui torintäydeltä kaikenikäisiä ihmisiä. Fiilis oli erittäin huikea!

Tänä vuonna Allu järjestää neljännen kerran ilmaistapahtumana SupaFly Beach Partyn Väinölänniemen uimarannalla. – Ajattelen vähän silleen, että kun tämä yrittäjyys alkoi Kuopion torilla järjestetyistä ilmaistapahtumista, niin järjestetään tämmöistäkin. Aina on rahoituskin kuitenkin jotain kautta järjestynyt, vaikka välillä olen ajatellut että mitenhän tässä käy.

Yrittäjänä saa toteuttaa itsenään

– Yrittäminen on vienyt mukanaan: saan toteuttaa itsenäni, höyrytä ja tehdä asioita oman pään mukaan. Eihän kaikki aina mene niin kuin on ajatellut, mutta haastavista ajoista on selvitty. Joskus työpöytä on ollut täynnä projekteja ja asiat ruuhkautuneet, mutta hyvien verkostojen avulla hommat on saatu toimimaan. Toisaalta taas palkitsevinta yrittäjyydessä on onnistumisen tunne, se fiilis, kun saa palautetta onnistumisesta ja jengi on tykännyt tapahtumasta tai tarjoamastamme elämyksestä.

Lisätietoja:
Allu Koskinen, Real Albert Promotion puh. 050 436 8322 ja Kirsi Sisso-Litmanen, Kuopion Yrittäjät, puh. 044 568 0509.