21.11.2019 klo 17:02
Uutinen

Kuopion Ykköstilit Oy:lle vuoden Senioriyrittäjä -tunnustus

Kuopion Yrittäjien hallitus valitsi Kuopion Ykköstilit Oy:n yrittäjä Aino Valta-Rönkön vuoden Senioriyrittäjä – tunnustuksen saajaksi. – Aino Valta-Rönkkö on kasvattanut yritystä määrätietoisesti, ja kehittänyt yrityksen toimintaa digitalisaation edetessä. Lisäksi Ykköstilien osakkaana on jo mahdollinen jatkaja perheestä, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi valinnan perusteista. Tunnustus luovutettiin yhdessä palkitsemisen yhteistyökumppanin, työeläkeyhtiö Elon yhteysjohtaja Raimo Luukkosen kanssa Kuopion Yrittäjien syyskokouksessa 21.11. Kuopion Klubilla.

28 vuotta panostusta asiakaspalveluun

Aino Valta-Rönkkö aloitti henkilöyhtiömuotoisen yrittäjäuran taloushallintopalveluiden parissa vuonna 1991. – Asiakkaiden pyynnöstä. Alussa kului seitsemän vuotta pienemmissä puitteissa, mutta sitä mukaa kuin omat lapset kasvoivat, yrittäjyys keskittyi täysin Kuopion Ykköstilit Oy:n toiminnan laajentamiseen. Vuodet 2001 – 2012 olivat erittäin voimakasta kasvun aikaa, jona aikana laajennuttiin myös ostamalla kaksi tilitoimistoa vuosina 2001 ja 2005, joista viimeisimmässä siirtyi myös 3 kirjanpitäjää palvelukseemme, kertoo Valta-Rönkkö.

Ykköstilin asiakkaat ovat pääosin maakunnasta, yhden hengen yrityksestä isoihin konserneihin. – Asiakkaiden kautta olemme mukana myös ulkomaan toiminnassa, kertoo Valta-Rönkkö. Kuopion lisäksi toimiston etäpisteet sijaitsevat Jyväskylässä, Iisalmessa ja Suonenjoella.

Kysymykseen yrityksen kohokohdista Aino Valta-Rönkkö kertoo, että jokainen uuden työntekijän palkkaaminen on tuntunut kohokohdalta. Kokoaikaisia työntekijöitä yrityksessä on nyt kaiken kaikkiaan 22.

Digitaalisuus on mahdollisuus

Asiakkaiden tarpeet ovat vuosien varrella muuttuneet valtavasti, kun esimerkiksi on siirrytty paperikirjanpidosta sähköiseen toimintatapaan. – Näen digitalisaation mahdollisuutena, ja toiminta on sen mukaan kehittynyt suuresti. Digitalisaation kautta olemme päässeet mm. reaaliaikaiseen talouden seurantaan, eikä toimisto enää pullota asiakkaiden arkistoitavia mappeja.

Ykköstilit on käyttänyt palvelumuotoilua apuna erilaisten taloushallinnon palvelujen tuotteistamisessa asiakkaillemme. Ajan tasalla pysyminen vaatii myös henkilökunnan jatkuvaa koulutusta. – Se, että olemme näinkin hyvin alalla pärjänneet, johtuu ennen kaikkea osaavasta ja ammattitaitoisesta henkilökunnasta, kiittää Valta-Rönkkö.

Seuraava etappi 30-vuotisjuhlat

Yrityksen seuraavana etappina Aino Valta-Rönkkö näkee kahden vuoden päästä edessä olevat yrityksen 30- vuotisjuhlat. – Digitaalinen kehitys jatkuu, ja siinä pysymme mukana jatkossakin. Yrityksen tulevaisuutta linjaa myös se, että poika Juha Rönkkö on jo yli kymmenen vuotta ollut mukana yrityksessä osakkaana. – Mutta pidetään ensin ne 30-vuotisjuhlat ja katsotaan sitten mitä tapahtuu, suunnittelee vuoden Senioriyrittäjä.

teksti Kirsi Sisso-Litmanen, kuva Merja Palm