7.11.2020 klo 17:04
Uutinen

Kuopion Yrittäjät 40 vuotta! 

Hannu Isotalo, Erkki Moisander ja Mikko Palomäki allekirjoittivat Kuopion Yrittäjien perustamiskirjan 28.5.1980.  Erkki Moisanderin mukaan Kuopion Yrittäjät irtaantui Savon Yrittäjistä omaksi yhdistyksekseen, koska Savon Yrittäjien toiminta-alue oli koko Kuopion lääni. –  Kuopion Yrittäjät ry on kuopiolaisten yritysten etujärjestö, joka valvoo ja ajaa yrittäjien etuja Kuopiossa turvatakseen yritystoiminnan kehittämisen ja kuntalaisten elämisen tason kohottamisen, kertoi Moisander Uutis-Kukon haastattelussa 5.6.1980.

Kuopion Yrittäjien toimintaa on näiden neljänkymmenen vuoden aikana johtanut yhteensä 17 puheenjohtajaa ja 117 hallituksen jäsentä. Yhdistys on luottamushenkilöidensä avulla lunastanut paikkansa Kuopion kaupungin ja muiden sidosryhmien keskustelukumppanina. ”Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta” – linjaa yhdistys toimintaansa nykyisessä strategiassaan.

Yhdistyksen 40-vuotisjuhlaa vietettiin Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa 7.11. Juhlaan osallistui noin 80 entistä ja nykyistä hallituksen jäsentä, sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden edustajaa tai rivijäsentä. Juhlapuheen piti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja kaupungin tervehdyksen esitti estyneen kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen puolesta Sirpa Karppi.

Juhlassa historiikkia ja futuriikkia

Tammikuussa 2019 kokoontui ensimmäisen kerran historiikkityöryhmä suunnittelemaan historiikin sisältöä ja tekemistä. Työryhmään kuuluivat puheenjohtaja Sirpa Karppi, emeriittuspuheenjohtaja Ester Vuori ja silloinen viestintävaliokunnan jäsen Päivi Mäki sekä toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen. – Iso oli urakka, mutta mielenkiintoisen, 110-sivuisen kertomuksen saimme aikaiseksi, kertoo Sirpa Karppi.

Juhlassa julkistettiin myös yhdistyksen futuriikki –video, jota kuvattiin lokakuun lopulla Puijon Tornissa. Videolla Sirpa Karpin johdolla keskustelevat kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen, Savonian koulutusvastuujohtaja Kaija Sääski, sekä yrittäjät Jenni Rissanen, Paula Valta, Aki Karkulahti ja Allu Koskinen. Keskustelussa tulevaisuuteen kurkattiin megatrendien avulla.

Kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Lauri Tuovinen

Juhlavuotta päätettiin juhlistaa myös kutsumalla Kuopion Yrittäjien historian ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi Lauri Tuovinen. Tuovinen on toiminut Kuopion Yrittäjien hallituksessa vuodet 1987–1997, joista kaksi viimeistä vuotta puheenjohtajana. Tuovinen on toiminut aktiivisesti myös oman alansa toimialajärjestössä, Kirjapainoteollisuuden työnantajaliitossa, yhteensä kaksitoista vuotta, joista neljä viimeistä puheenjohtajana.

Ansiomerkkejä ansiokkaasta toiminnasta

Suomen Yrittäjien järjestöansiomerkki on tunnustus keskusliitossa tai sen jäsenjärjestöissä yksityisen yrittäjyyden hyväksi tehdystä ansiokkaasta ja tuloksellisesta työstä. Juhlassa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren (vas) luovutti pronssiset järjestöansiomerkit viiden vuoden toiminnasta Jouni Ortjulle, Sirpa Koposelle, Sirpa Karpille ja Heikki Tertsuselle. Kirsi Sisso-Litmanen sai hopeisen järjestöansiomerkin yli kymmenen vuoden toiminnasta.

Kuopion Yrittäjien juhlassa esitettyä kuvakavalkadia menneiltä vuosikymmeniltä voit katsoa täältä.