Kuopion Yrittäjien hallitus 2022 (vas) Piatta Miettinen, Karoliina Partanen, Eeva Happonen, Harri Juntunen, Mika Savolainen, Assi Moilanen ja Piia Hottinen. Edessä puheenjohtaja Janne Seppälä.
26.11.2021 klo 09:20
Uutinen

Kuopion Yrittäjien hallitusvalinnat ja toiminta 2022

Syyskokous valitsi puheenjohtajaksi kaudeksi 2022-2023 Janne Seppälän (Kuopion Malja Oy, RPS Brewing).

Kuopion Yrittäjien hallitukseen valittiin uusina jäseninä Piia Hottinen (Mainostoimisto Taiga) ja Mika Savolainen (Burger5). Uudelle kaudelle hallitukseen valittiin Eeva Happonen (Uudistalon Maaseutumatkailu Oy) ja Piatta Miettinen (Piattaco/Final Four Finland Oy). Hallituksessa jatkavat Jaana Honghin (Honghin Oy), Harri Juntunen (Myyntinaattorit Oy), Assi Moilanen (Kaavapalvelu Assi Moilanen Oy) ja Karoliina Partanen (Asianajotoimisto Forte Oy).

Hallituksen jäsenen kausi on kaksi vuotta, ja vuosittain puolet hallituksesta on erovuoroisia.

Painopisteenä nuoret yrittäjät sekä viestinnän kehittäminen

Yhdistyksen operatiivisesta toiminnasta vastaava toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen esitteli tulevan vuoden toimintasuunnitelman, jonka painopistealueena on viestinnän kehittäminen: yhteistyössä Oodia Median kanssa julkaistaan kaksi aikakauslehtityyppistä lehteä, jotka postitetaan osoitteellisena kaikkiin kuopiolaisiin lähes 7000 yritykseen tammi- ja elokuussa. Lisäksi aloitetaan podcastien julkaiseminen kaksi kertaa kuukaudessa. – Ajatuksena on, että viestinnällä tavoitetaan uusia kohderyhmiä, ja tavoitellaan jäsenmäärän kasvua, kertoo Kirsi Sisso-Litmanen.

Vetovoimaiset tapahtumat jatkuvat

Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua nuorten yrittäjien toiminnan kehittämisestä ja siitä, kuinka aloittavia yrittäjiä voidaan tukea ja auttaa yrittäjyyden alkutaipaleella. Kuopion Yrittäjät yhdessä Savon Yrittäjien ja Uusyrityskeskuksen kanssa aloitti jo kuluneena syksynä Yritystreffien järjestämisen uusille, aloittaneille yrityksille. Hyväksi havaittua toimintaa jatketaan saatujen kokemusten perusteella tulevana vuonna. – Verkostot ja keskustelukumppanit ovat uusille yrittäjille usein ensiarvoisen tärkeitä, ja on hyvä tietää jo heti yrittämisen alkuvaiheessa, ettei ole yksin, vaan tukea ja apua on tarvittaessa saatavissa, kertoo Sisso-Litmanen tapahtuman taustasta.

Keväällä järjestettäävään Anamazing Race goes Hulabaloo -tapahtumaan toivotaan mukaan yrittäjiä koko maakunnasta. Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty Savolainen Pisnesgolf tapahtuma siirretään keväälle. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kauppakamarin kanssa. Myös vuosia järjestetyt, suositut aamuinfot ja Bisnesrehvit jatkuvat. Tapahtumia järjestetään yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.

Yhteiskuntavaikuttamisen painopisteet

– Yhteiskuntavaikuttamisen tarkoitus on yrittäjyyden olosuhteiden kehittäminen koko Kuopion alueella. Vaikuttamistyötä tehdään yhteistyössä paitsi kaupunginjohdon ja -päättäjien kanssa, myös monien muiden organisaatioiden kanssa, kertoo Sisso-Litmanen.

Yhteiskuntavaikuttamisessa painopisteenä on erityisesti osaavan työvoiman saatavuuden lisäksi aluevaalit ja hyvinvointialueiden vaikutukset yrittäjyyteen. Tänä vuonna perustetun Hankintojen kehittämisfoorumin kaupungiltakin kiitosta saanutta toimintaa jatketaan.

Syyskokous hyväksyi hallituksen esittämän toimintasuunnitelman ja budjetin. Kokoukseen osallistui nelisenkymmentä yrittäjää ja yhteistyökumppanin edustajaa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Mika Kolehmainen.