23.5.2017 klo 20:09
Uutinen

Kurkisäätiö myönsi stipendejä opiskelijoille ja yrittäjiksi aikoville

Lappeenrannan Yrittäjien kurkisäätiö myönsi stipendejä ammattiin valmistuville ja yrittäjiksi aikovilla opiskelijoille.

Stipendin saivat Saimaan Ammattikorkeakoulusta valmistuvat Kari Junnola, Eetu Karppinen ja Tiia Leppänen. Kullekin opiskelijalle myönnettiin 500€ stipendin tunnustuksena opinnoista ja kannustuksena yrittämiseen.

Kari Junnola on perustanut kalastustarvikkeita myyvän verkkokaupan, tavoitteena laajentaa myynti koko Eurooppaan.
Eetu Karppinen on perustanut Pomeemi nimisen antiikkikaupan joka myy antiikkia myös verkkokaupassa.
Tiia Leppänen taas on ryhtynyt R-kioski kauppiaaksi.

Saimaan Ammattikorkea ja Saimaan ammattiopisto koulu on panostanut yrittäjäkasvatukseen voimakkaasti. Oppilaitoksessa opiskellaan yrittäjyyttä mm. tiimiyrittäjyyden kautta perustaen opintojen alussa osuuskunta. Opiskelumuodon ideana on luoda osuuskuntalaisille mahdollisimman vahva käytännön osaaminen yrittäjyydestä. Koulu tarjoaa myös apua ja valmennusta oman yrityksen perustamiseen. Yrittäjyyden lehtori Jukka Sirkiä kertoi tilaisuudessa, että yliopistot Europasta ovat kiinnostuneet ottamaan mallia osuuskuntamuotoisesta yrittäjyyden opiskelusta.

Kurkisäätiö

Kurkisäätiön tarkoitus on edistää, kehittää ja tukea yrittäjyyttä sekä yrittämisen kulttuuria Etelä-Karjalassa, jotta uusia yrityksiä perustettaisiin alueelle entistä enemmän.

Taustalla on huoli yrittäjyyden vähenemisestä Etelä-Karjalassa.

Tarkoituksen toteuttamiseksi säätiö ottaa vastaa lahjoituksia, joita se jakaa stipendeinä ammattiin valmistuneille ja yrittäjiksi aikoville opiskelijoille, tai yrityksen jo perustaneille nuorille.

Säätiö voi myös järjestää yrittäjyyttä edistäviä tilaisuuksia ja tapahtumia