2.9.2017 klo 08:16
Uutinen

Kuusankoskelaistehtaan kokeilu kannatti – mustikkalakritsista tuli hitti

Viiden hengen Lakumestassa tuotteet pussitetaan ja pakataan käsivoimin.

Kaikki lähti kokeilusta.

– Halusimme tehdä jotain uutta, kokeilla erilaista, muistelee kymenlaaksolaisen Lakumestan toimitusjohtaja Erkki Vänttinen.

Joensuusta löytyi sopivaa mustikkarouhetta. Enää piti selvittää sopiva sekoitussuhde lakritsin kanssa.

– Yhden kokeen jälkeen pääsimme Suomen Sokerin pieneen laboratorioon jatkamaan testausta.

Vuodenvaihteessa mustikkalakritsi oli valmis. Kun kauppa kävi tehtaanmyymälässä, tuotetta vietiin myös muualle Suomeen.

– Nyt olemme saaneet sitä myös vähittäiskaupan puolelle. Kivasti on mennyt, Vänttinen luonnehtii.

– Torstaina lähti viimeksi iso erä. Yrittäjänä on tehtävä vähän pitempääkin päivää.

Lakumestassa on kolme yrittäjää ja kaksi työntekijää.

– Jokainen isompi asia käydään yhdessä porukalla läpi.

Pakkaus ja pussitus tehdään käsin. Joka kuukausi tehtaalta lähtee tuhansia kiloja makeisia.

– Pakkauskoneen hankkiminen on ollut jo pitkään mietinnän alla. Nämä ovat niitä ikuisuuskysymyksiä pienemmillä yrittäjillä, Vänttinen sanoo.

Mustikkalakritsin suosiosta uutisoi torstain Kouvolan Sanomat.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen@yrittajat.fi