16.1.2019 klo 10:33
Uutinen

Kymenlaakson Kasvupolku sparraa yrityksiä kasvuun

Kasvupolusta saa vinkkejä ja verkostoja – mukana ollut yrittäjä kehottaa yrityksiä hakemaan rohkeasti mukaan

Kymenlaaksossa kevään aikana järjestettävä Kymenlaakson Kasvupolku tarjoaa kasvuhaluisille yrityksille mahdollisuuden saada vinkkejä ja sparrausta kasvuun eri alojen asiantuntijoilta. Mukaan Kasvupolkuun voivat hakea kaikki kasvuhakuiset yritykset ikään, kokoon tai toimialaan katsomatta.

Kasvupolku on Kasvu Openin järjestämä sparrausohjelma, jossa yritykset pääsevät kehittämään kasvusuunnitelmiaan asiantuntijoiden avustuksella. Mukaan valitut yritykset saavat kahden päivän ajan maksutonta tukea liiketoiminnan kehittämiseen oli tavoitteena sitten kasvattaa yrityksen liikevaihtoa, lanseerata uusi tuote tai selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia.

– Kasvupolusta saa hyviä vinkkejä ja verkostoja. Sparraus antaa uusia ideoita ja näkökulmia, joita ei välttämättä itse ole tullut ajatelleeksi, kertoo viime vuonna Kaakkois-Suomen Kasvupolkuun osallistunut Atte Savelainen. Hänen yrityksensä Atplast Oy pääsi kilpailussa valtakunnalliseen finaaliin asti. Iitissä toimiva 20 hengen yritys valmistaa kestomuovisia ruiskupuristusosia ja -tarvikkeita eri teollisuusalojen tarpeisiin sekä mattoja yritys- ja julkisten tilojen tarpeisiin. Atplast Oy:n liikevaihto on n. 3-4 miljoonan luokkaa.

– Lähdimme mukaan Kasvupolkuun, koska meillä oli mielessä kasvusuunnitelmia ja Kasvupolku tarjosi hyvän mahdollisuuden saada seuraava polvi mukaan miettimään yrityksen tulevaisuutta. Kokemus oli hyödyllinen, sillä verkostot kasvoivat ja saimme uusia yhteistyökumppaneita. Kasvupolusta jäi myös ajatuksia kytemään tulevaisuutta varten, sanoo Savelainen. Hän kannustaa yrityksiä hakemaan rohkeasti mukaan Kasvupolkuun.

– Kasvupolussa mukana on kaikenlaisia yrityksiä niin start-upeista jo pitkäänkin toimineisiin yrityksiin. Vinkkinä mukaan hakeville voisi sanoa, ettei kannata olla liian kriittinen oman yrityksen materiaalien valmistelussa vaan luottaa omaan osaamiseen, Savelainen vinkkaa.

Kymenlaakson Kasvupolku järjestetään yhteistyössä alueen yrittäjäyhdistyksen, elinkeinoyhtiön, kauppakamarin ja oppilaitosten kanssa. Hakemusten perusteella mukaan sparraukseen valitaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä. Hakuaikaa on 31.3.2019 asti.

Lue lisää Kymenlaakson Kasvupolusta täältä.

Kuva: Kasvu Open