4.2.2021 klo 15:04
Uutinen

Kymenlaakson Taksi palkittiin Hyvän Palvelun Kotka -palkinnolla

Kotkan Yrittäjät on yleisten yrittäjäpalkintojen lisäksi halunneet palkita hyvästä palvelusta tunnetun yrittäjän. Kotkan Yrittäjät palkitsi Kymenlaakson Taksin Hyvän Palvelun Kotka -palkinnolla torstaina 4.2. Palkinnon luovutti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Kotkan Yrittäjien puheenjohtaja Johan Bardy ja varapuheenjohtaja Raimo Pippola.

Laajempaa yleisöä yhteisesti palveleva Kotkan Seudun ulataksi perustettiin loppuvuodesta -71, siis kohta 50 vuotta sitten. Ulaksiin saatiin aikoinaan yhdistettyä Kotkan, Kymin, Karhulan ja Haminan ulataksit saman katon alle yhteisesti palvelemaan laajempaa taksinkäyttäjäkuntaa.

Kymenlaakson Ajovälitys Oy perustettiin vuonna 2005. Varsinainen tilausvälitystoiminta aloitettiin kaksi vuotta myöhemmin. Kotkan Ulataksi Oy ja Kouvolan Seudun Taksikeskus Oy yhdistivät tilaustaksitoimintansa vuonna 2007. Yhdistymisen seurauksena Kymenlaakson Ajovälitys Oy:n taksikeskuksen palveluiden, eli sittemmin Kymenlaakson Taksina tunnetun palvelun piiriin on siirtynyt yhteensä noin 235 taksiyrittäjää yhdessä palvelemaan Kotkan, Haminan, Kouvolan ja Pyhtään taksinkäyttäjiä.

Kymenlaakson Taksi pyrkii palvelemaan asiakkaitaan hyvin
Vuonna 2009 välityskeskus muutti Pajamäenkadulta Karhulasta nykyisiin toimitiloihinsa Kotkan Keltakalliolle. Ruuvikadulla sijaitsevassa 1500 neliön kiinteistössä taksiyrittäjiä palvelevat keskuksen lisäksi myös taksitekniikka-asentamo Kymenlaakson Taksivarustelu sekä autopesula.
– Entisen autoliikkeen tiloihin perustettuun keskukseen on rakennettu koulutussali sekä välityslaitekoulutusta varten oma tekninen sali, kertoo toimitusjohtaja Timo Liikanen.

Kymenlaakson Ajovälitys Oy vaihdettiin kuvaavampaan nimeen Kymenlaakson Taksi Oy vuonna 2013 ja tällä nimellä yhtiö tunnetaankin ympäri Suomea.
– Tällöin yhtiö päivitti myös välityksessä olevien taksien ulkonäköä uudistamalla brändi-ilmeensä vuonna 2018, ja nykyisin välityksessä olevat taksit ovatkin hyvin tunnistettavissa keltaisista teipeistä ja omasta taksikuvusta.

Liikanen kertoo, että tällä hetkellä tilausvälityksessä on noin 260 autoa ja taksitilauksia välitetään noin 50 000 kuukaudessa ympäri Kymenlaaksoa.
– Kymenlaakson Taksi Oy on laatusertifioitu yhtiö, mikä keskittyy toiminnassaan palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman hyvin.

Toimitusjohtaja Timo Liikanen on otettu palkinnosta
Timo Liikanen on 39-vuotias ja asuu Kouvolassa.
– Aloitin Kymenlaakson Taksi Oy:n toimitusjohtajana 2019 kesällä, ja koska taksiala oli vapautunut 2018 oli edessä mielenkiintoiset haasteet kehittää, jo ennestään hyvää yhtiötä, vastaamaan markkinoiden tuomiin haasteisiin.

Liikanen kertoo, että tätä aikaisemmin hän oli toiminut myyntijohtajana kahdeksan vuoden ajan pääkaupunkiseudulla toimineessa autoalan yhtiössä.
– Joten minulla oli hyvät mahdollisuudet tuoda osaamistani Kymenlaakson Taksi Oy:n käyttöön.

Liikanen kertoo, että pyrkii toiminnallaan johtamaan yhtiötä vielä enemmän palvelevaan suuntaan, jotta yhtiö ja sen välityksessä olevat yrittäjät olisivat Kymenlaaksossa tunnettuja palvelusta, luotettavuudesta ja turvallisuudesta.
– Olen erittäin otettu Kotkan Yrittäjät Ry:n meille myöntämästä vuoden palveleva yritys palkinnosta, koska se osoittaa konkreettisesti, kuinka autoilijoiden ja välityskeskuksen toiminta on huomioitu asiakkaidemme parissa. Tarkoituksenamme on jatkaa tästä eteenpäin ja pyrkiä entisestään kehittämään ja parantamaan palvelua kaikille asiakasryhmillemme, jotta asiakkaat voivat jatkossakin odottaa meiltä todella hyvää palvelua.

Yritystiedot:
Nimi: Kymenlaakson Taksi
Kotipaikka: Kotka, Kotkan Yrittäjät
Omistajat: Kymenlaaksossa toimivat taksiyrittäjät
Päätoimiala: Taksiliikenne