14.1.2019 klo 13:12
Uutinen

Kymenlaaksosta finalisteja mukana vuoden parhaiden paikallisyhdistysten valinnassa

Jaalan Yrittäjät ja Iitin Yrittäjät ehdolla Vuoden paikallisyhdistys-kategorioissa ja Kouvolan Yrittäjät ehdolla Vuoden vaikuttajaksi.

Suomen Yrittäjät palkitsee vuoden 2018 parhaita paikallisyhdistyksiä jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100-199 jäsenyritystä, 200-500 jäsenyritystä sekä yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi palkitaan Vuoden vaikuttaja, Vuoden tekijä, Vuoden viestijä ja Vuoden toimialajärjestö. Finaaliin valitaan viisi parasta yhdistystä joka kategoriasta. Voittajat julkistetaan Vaikuttaja-foorumissa 1.2.2019 Silja Europalla.

Ehdolla Jaalan Yrittäjät, Iitin Yrittäjät ja Kouvolan Yrittäjät

Jaalan Yrittäjät on ehdolla vuoden parhaaksi paikallisyhdistykseksi 1-99 jäsenen kategoriassa. Aktiivinen yhdistys tekee töitä yhdessä Kouvolan alueen muiden paikallisyhdistysten kanssa parempien hankintakäytäntöjen puolesta. Vakinaisille ja kesäasukkaille jaettava Jaala Tänään -kausijulkaisu toimii Jaalan palveluhakemistona ja se on jäsenille arvokas palvelu, johon yritykset saavat jäsenhintaista mainostilaa.

– Tunnelmat on korkealla, kun on tällaiseen joukkoon päästy. Onhan tämä harvinaista herkkua ja hieno osoitus tehdystä työstä ja yhdistystoiminnalle uhratusta ajasta, toteaa Jaalan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Paavolainen.

Iitin Yrittäjät on ehdolla 100-199 jäsenen kategoriassa. Yhdistys toimii aktiivisesti yritysolosuhteiden parantamiseksi esimerkiksi vaikuttamalla nopeiden tietoliikenneyhteyksien saamiseen. Yhdistyksen viime vuonna järjestämä Rakenna ja remontoi -päivä keräsi yli 500 rakentamisesta ja remontoimisesta kiinnostunutta kävijää. Tapahtuma toi suoraan hyötyä alan yrityksille.

– Tämä on hieno osoitus, että meitä on arvostettu ja kyllä tällainen ehdokkuus lämmittää sydäntä ja kannustaa jatkamaan hyvää työtä, sanoo Iitin Yrittäjien puheenjohtaja Markku Yli-Kaitala.

Kouvolan Yrittäjät on ehdolla Vuoden vaikuttajaksi. Tietoinen päätös siirtyä hankintavaikuttamisessa valittamisesta kehittämiseen on synnyttänyt luottamuksen ilmapiirin. Luottamus kaupungin ja yrittäjien välillä on parantunut, mikä on näkynyt olennaisesti parempina tuloksina elinkeinopoliittisen mittariston kyselyssä. Hankinnoissa on sitouduttu seurantajärjestelmään, jolla varmistetaan yritysystävällisyyden toteutumista hankinnoissa. 20 vuoden tauon jälkeen on herätetty henkiin kaupunginvaltuuston ja Yrittäjien yhteistapaamiset, jossa ovat mukana kaikki Kouvolan alueella toimivat yrittäjäyhdistykset.

Ehdotuksia palkittaviksi tuli ennätysmäärä

– Yhdistyksissä eri puolilla Suomea toimitaan mahtavasti yrittäjyyden hyväksi! Esiin nousee monipuolista yrittäjien hyvinvoinnista huolehtimista, koulutusta, vaikuttavaa kuntayhteistyötä ja kaikkien kuntalaisten iloksi järjestettyjä tapahtumia, Suomen Yrittäjien järjestöjohtaja Hanna Hietala sanoo.

– Palkitsemisen kautta tätä tärkeää työtä saadaan tuoduksi esille, niin että kaikki voivat ottaa siitä mallia.

Kaikki vuoden 2018 ehdokkaat esitellään osoitteessa www.yrittajat.fi/vuoden_parhaat.