10.10.2018 klo 17:19
Uutinen

Kymmenen kasvuyrittäjää mukana finaalissa – edustavat eri aloja koko Suomesta

EY Entrepreneur of the Year -kilpailun kymmenen finalistia julkistettiin keskiviikkona EY-talolla. Valtakunnallisessa loppukilpailussa 2. marraskuuta kruunataan voittaja, joka pääsee edustamaan Suomen yrittäjyyden maailmanmestaruuskisoissa kesäkuussa Monacossa.

Uudeltamaalta loppukilpailuun nousivat talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja tarjoavan Accountor-ryhmän Asko Schrey, pellavavaatteita ja tekstiilejä suunnittelevan by Pia´sin Pia Erlund, kuljettajakoulutusyritys CAP-Groupin Pekka Kari sekä lyhyt- ja pitkäaikaisasuntoja vuokraavan Forenomin Johannes Kangas.

Hämeen ja Keski-Suomen aluetta loppukilpailussa edustavat äänieristettyjä tiloja tekevän Frameryn Samu Hällfors sekä IT-konsultointiin erikoistuneen Vincitin Mikko Kuitunen. Länsi-Suomen edustaja on designtuotteiden verkkokauppa Finnish Design Shopin Teemu Kiiski.

Pohjois-Suomesta loppukilpailuun ylsivät lastenvaatteita valmistavan Gugguun Miia Riekki ja Anne Valli sekä SuperPark-sisäaktiviteettipuistojen Juha Tanskanen. Itä-Suomea loppukilpailussa edustaa metalliteollisuusyritys Mantsinen Groupin Mia Mantsinen.

Vuodesta 2003 lähtien Suomessa järjestetty kilpailu etsii vuosittain yrittäjien joukosta kovia kasvajia ja vastuullisen liiketoiminnan rakentajia.

– Upeita menestystarinoita löytyy paitsi eri aloilta myös eri puolilta Suomea, ja tänä vuonna kilpailijat edustivat poikkeuksellisen kattavasti koko Suomea. Ilahduttavaa oli myös naisyrittäjien kasvanut osuus: tämän vuoden 78 ehdokkaasta peräti 16 oli naisyrittäjiä, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin, iloitsee kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Ensto Groupin hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen.

Valtakunnalliseen loppukilpailuun valitut yritykset ovat kasvattaneet vuotuista liikevaihtoaan tasaisesti, osa jopa nelinumeroisin luvuin. Myös yritysten työllistämisluvut ovat positiivisia. Finalistit ovat vuosittain kasvattaneet myös henkilöstönsä määrää ja näin luoneet uusia työpaikkoja ympäri Suomen.

– Kasvuyrittäjyys on monipuolistunut ja kansainvälistynyt entisestään. Meillä on paljon yrityksiä, jotka tähtäävät suoraan kansainvälisille markkinoille. Ehdokkaissa korostuivat myös nuorten yrittäjien suuri osuus ja eri toimialojen laaja kirjo ympäri Suomen, sanoo EY Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja Juha Hilmola EY:ltä.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Gugguun verkkosivut