21.11.2022 klo 10:28
Uutinen

Kysely julkisista hankinnoista

Hankinta-Suomi-ohjelma selvittää kyselyllä, mitkä ovat tarjousten jättämisen keskeiset haasteet ja mitkä tekijät nostavat tarjoamisen kustannuksia. Kysely koskee julkisten hankintayksikköjen (esim. kunnat ja valtio) tekemiä julkisia hankintoja. Kuka tahansa tarjoajaa edustava henkilö voi vastata kyselyyn viimeistään 20.12.2022.


Valtiovarainministeriön ja Suomen Kuntaliiton yhteinen Hankinta-Suomi-toimenpideohjelma toteuttaa tarjoamisen haasteita koskevan kyselyn. Kyselyllä selvitetään, mitkä ovat tarjousten jättämisen keskeiset haasteet ja mitkä tekijät nostavat tarjoamisen kustannuksia.

Kysely koskee julkisten hankintayksikköjen (esim. kunnat ja valtio) tekemiä julkisia hankintoja. Kuka tahansa tarjoajaa edustava henkilö voi vastata kyselyyn avoimen linkin kautta.

Kyselyssä on 15 kysymystä. Suurin osa kysymyksistä on nopeita monivalintakysymyksiä. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Toivomme vastaajilta käytännön näkemystä ja kommentteja kehittämistyön tueksi kyselyn avoimien vastausten kautta.

Kysely tarjoajille: tarjoamisen haasteet – Vastaa kyselyyn täällä

Kyselyn tulokset ja kehitysehdotukset julkaistaan Hankinta-Suomi-ohjelman taloudellisen kestävyyden teemaryhmässä alkuvuodesta 2023.
Tietoa Hankinta-Suomi-ohjelman toiminnasta (linkki)
Lisätietoa taloudellisen kestävyyden teemaryhmästä (linkki)

Lisätietoja kyselystä antavat:
Olli Jylhä
erityisasiantuntija
(050) 568 8247
olli.jylha(at)kuntaliitto.fi

Eija Riikonen
erityisasiantuntija
(050) 3010776
eija.riikonen(at)gov.fi


Pentti Komssi neuvoo, koutsaa ja sparraa julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä maksutta.
Ota rohkeasti yhteyttä!

Apua julkisten hankintojen kilpailutukseen


Lue myös 21.11. julkaistu Suomen Yrittäjien sekä Elinkeinoelämän keskusliiton, Perheyritysten liiton ja Keskuskauppakamarin yhteistiedote: “Hankintalakia on rikottu” – Elinkeinoelämä vaatii hyvinvointialueiden hankinnat syyniin

Muita kiinnostavia aiheita