27.11.2020 klo 15:52
Uutinen

Lääketieteen opiskelijoiden Medified Solutions voitti Pirkanmaan Yrittäjien liikeideakilpailun

Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille suunnattu liikeideakilpailu ratkesi etäyhteyksin toteutetussa finaalissa perjantaina 27.11. Pirkanmaan Yrittäjien järjestämän kilpailun voitti lääketieteen opiskelijoista koostuvan ryhmä, jonka kehittämä Medified-sovellus tuo parannusta mielenterveyden sairauksien hoitoon. Voittajajoukkue kuittaa 5000 euron arvoisen stipendin, joka myönnetään yrittäjäneuvos Antti Wettervikin rahastosta.

Liikeideakilpailulla haluttiin tukea osaamispohjaisen liiketoiminnan syntymistä ja kasvua. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui 16 opiskelijaryhmää, joista raati valitsi kuusi finaaliin. Finaalissa tiimit pitchasivat ideansa raadille etäyhteyden välityksellä ja vastasivat tuomariston kysymyksiin.

– Jo tämäntyyppiseen kilpailuun osallistuminen osoittaa rohkeutta, ja jokainen finalistitiimi suoriutui haastavasta pitchaustilanteesta oikein hyvin. Yritysideat olivat keskenään erilaisia, mutta kaikkia osallistujia yhdisti innostunut asenne, mikä loppujen lopuksi on onnistuneen yritystoiminnan keskeisin rakennusaine, tuomariston ääntä palkintojenjakotilaisuudessa käyttänyt Lempäälän Yrittäjien puheenjohtaja Ismo Paananen sanoo.

Voittoisa liikeidea syntyi opintojen aikana havaituista ilmiöistä

Finaalissa voittajajoukkuetta edustivat Valtteri Korkiakoski, Jussi Kurikka ja Karlo Seppänen, jotka kaikki ovat neljännen vuoden lääketieteen opiskelijoita Tampereen yliopistossa. Lisäksi tiimiin kuuluu tietojenkäsittelytieteiden opiskelija Olli Warro. Liikeidea syntyi muutama vuosi sitten, ja Medified-sovelluksen kehittämiseksi perustettu Medified Solutions Oy on ollut toiminnassa noin puolisentoista vuotta.

– Opintojen myötä huomasimme, miten moniulotteisen kokonaisuuden mielenterveyden sairaudet muodostavat. Hoidon vaikuttavuuden kannalta on tärkeää, että potilaan tervehtymistä seurataan, toipumista tuetaan ja hoitoa muokataan tarvittaessa yksilölähtöisesti. Sovelluksemme tarjoaa modernin seurantavälineen ja kommunikaatiotyökalun hoitavan tahon ja potilaan välille, Medified Solutions Oy:n toimitusjohtajana toimiva Korkiakoski kertoo.

Stipendi sijoitetaan sovelluksen edelleenkehittämiseen

Lääketiede ja kliininen lähestymistapa muodostavat liikeidean pohjan, mutta kehitystyötä tiimi on tehnyt poikkitieteellisistä lähtökohdista.

– Meillä on porukassa taustalla myös tuotantotalouden, liiketalouden ja tietotekniikan opintoja, ja olemme myös keskinäistä työnjakoamme tehneet henkilökohtaisten vahvuuksiemme ja osaamisemme mukaan. Opiskeluaikana yrityksen perustamisesta on se hyöty, että oppimisen kulttuuri on vahvasti läsnä ja voi omien opintojen puitteissa valita sellaisia kursseja tai opintokokonaisuuksia, jotka edesauttavat oman liikeidean kehittämistä, kertovat voittajatiimin Kurikka ja Seppänen.

Viiden tuhannen euron stipendille voittajatiimi ehti heti tuoreeltaan keksiä sopivan käyttötarkoituksen:

– Tällä hetkellä sovelluksesta on jo olemassa tietoturvallinen ja käyttöön soveltuva versio, mutta liiketoiminnallista ja teknistä kehittämistyötä riittää vielä. Kehitystyötä teemme yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja stipendi tukee näitä varsinaisen liiketoiminnan ensiaskeleita erinomaisesti, Korkiakoski kertoo.

Kuva: Medified Solutions Oy
Kuvassa vasemmalta oikealle: Jussi Kurikka, Karlo Salonen ja Valtteri Korkiakoski


Liikeideakilpailun finalistit

Kilpailun voittaja
Medified Solutions Oy – Sovellus mielenterveyden sairauksien hoitoon ja hoidon seurantaan, medified.fi

Kunniamaininnat
MORE – Mobile Reality on tositv-tyyppinen mobiilipeli

YRK – Yrittäjyyskasvatusta koululaisille opetusmateriaalien ja mobiilisovelluksen avulla

Muut finalistit
Kaptivaatio – Virtuaalitodellisuuden ohjelma- ja pelipalvelut, välinevuokraus

Digitaitajaksi Oy – Digitaitojen koulutuspalvelu, OmaDigi.fi

Green Community – kestävää asumista ja jakamistaloutta edistävä mobiilisovellus