Seinäjoki. Lieto ja Vieremä palkittiin kokoluokissaan parhaina kuntina yrittää. Kuva: Vesa-Matti Väärä
14.5.2024 klo 15:46
Uutinen

Lähes 10 000 yrittäjää rankkasi – Näissä kunnissa on paras yrittää 

Vieremä, Lieto ja Seinäjoki ovat kokoluokissaan Suomen parhaat kunnat yrittää, kertoo Suomen Yrittäjien tuore kuntabarometri.

Taloustutkimus kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjiltä mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 1.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea.

Joka toinen vuosi tehtävässä kuntabarometrissa mitataan kuntien yrittäjäystävällisyyttä. Yrittäjät arvioivat kolmessa kokoluokassa, millaista on yrittäminen kotikunnassa.

Suurten, yli 50 000 asukkaan kuntien ykkönen oli viidettä kertaa peräkkäin Seinäjoki Etelä-Pohjanmaalta. Toiseksi tuli Vaasa ja kolmanneksi Kotka.

– Yrittäjyys ja yrittäjämäinen asenne leikkaa läpi koko toimintamme. Se on strategian ydin ja teroitettu jokaiselle työntekijälle. Yrittäjämäinen asenne näkyy jokapäiväisessä tekemisessä, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä kertoo.

Keskikokoisten (10 000–50 000 asukasta) kuntien ykkönen oli viidettä kertaa peräkkäin Lieto Varsinais-Suomesta. Toiseksi tuli Nivala ja kolmanneksi Ylöjärvi,

– Yhteydenpito yrityksiin on meillä hyvin välitöntä. Pyrimme ratkaisemaan käytännön ongelmat mahdollisimman nopeasti. Kumppanuudet ovat pelkkää neuvontaa tärkeämpiä, Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi sanoo.

Pienimpien alle 10 000 asukkaan kuntien ykkönen on Vieremä Pohjois-Savosta. Toiseksi tuli Alajärvi ja kolmanneksi Muhos. 

– Elämä on paljon muutakin kuin seminaareja ja juhlaa. Meillä arki toimii ja olemme kääntäneet pienuuden vahvuudeksi, Vieremän kunnanjohtaja Mika Suomalainen kertoo.

Lähes 10 000 yrittäjän vastauksien alueelliset ja kuntakohtaiset tulokset julkistettiin tiistaina Turussa Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa. Alueellisiin ja kuntakohtaisiin tuloksiin voi tutustua osoitteessa yrittajat.fi/kuntabarometri

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus