24.8.2023 klo 10:33
Uutinen

Lähilauantai kannustaa ostamaan paikallisilta yrityksiltä

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina vietetään taas valtakunnallista Lähilauantaita. Päivän tarkoitus on tukea paikallista yrittäjyyttä ja muistuttaa siitä, miten tärkeää on, että oman kotikunnan tai -kaupungin tarjolla olevat palvelut säilyvät lähellä myös tulevaisuudessa.

Lähilauantai on Yrittäjien koordinoima tempaus ja se järjestetään nyt neljättä kertaa.

  • Sen lisäksi, että Lähilauantain tarkoitus on kannustaa ostamaan läheltä, käyttämään paikallisia palveluja ja näin tukemaan paikallisia yrityksiä, niin sen tarkoitus on herätellä jokaista myös miettimään, mitä siitäkin tulisi, jos ei olisi yhtään yritystä, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi toteaa.

Yrittäjien merkitys oman alueen ja koko maakunnan elinvoimaan on merkittävä ja jokainen kuluttaja voi omalla ostokäyttäytymisellään vaikuttaa siihen, että elinvoima säilyy myös jatkossa.

  • Kun ostamme paikalliselta yrittäjältä, veroeurot jäävät kotikuntamme hyödyksi toisin kuin esimerkiksi ulkomaisesta verkkokaupasta ostaessa. Kun meistä jokainen lisää paikallisten palveluiden käyttöä, yritykset pystyvät luomaan uusia työpaikkoja. Tämä taas johtaa siihen, että työllisyys lisääntyy ja työpaikat voivat houkutella paikkakunnalle myös uusia asukkaita. Lisääntyneet työpaikat ja uudet asukkaat sitten taas tuovat lisää verotuloja ja nämä kaikki yhdessä johtavat siihen, että kotikuntamme pysyy elinvoimaisena. Kun puhutaan paikallisten palveluiden käytön lisäämisestä, puhutaan yksilötasolla aika pienistä jutuista, mutta juuri niillä pienillä teoilla saamme ison pyörän pyörimään. Tukemalla paikallista, pidämme koko maakuntamme elinvoimaisena, Niemi toteaa.

Lauantaina 2.9. laitetaan siis ostohousut jalkaan, ovipumput laulamaan ja kassakoneet kilisemään ja suunnataan ostoksille lähiseudun yrityksiin!

Lähilauantain verkkosivuilta löytyy kampanjamateriaalia, jota jokainen yrittäjä voi hyödyntää yrityksessään.