13.4.2017 klo 17:06
Uutinen

Lähtisitkö YES Kummiksi? – Opettajia kannustetaan pyytämään kummeja kouluihin

YES-verkosto etsii uusia vapaaehtoisia yrittäjiä ja työelämän edustajia toimimaan kouluissa YES Kummeina. Kummiksi voi ryhtyä kaikkialla Suomessa.

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa työelämässä toimiva henkilö, joka tahtoo antaa aikaansa lapsille ja nuorille.

– YES-verkosto haastaa kaikki suomalaiset auttamaan lapsia ja nuoria tutustumaan työelämään, yrittäjyyteen ja työelämässä tarvittaviin taitoihin. Meillä työelämässä olevilla on jo työkokemusta erilaisista työtehtävistä tai yrittäjyydestä, joten jaetaan osaamistamme ja tarinoitamme, rohkaisee YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Kummeja on jo yli 300

Kummiksi voi rekisteröityä osoitteessa yeskummit.fi. Tänä keväänä kummiportaali laajentui kattamaan koko Suomen, ja nyt uusia YES Kummeja etsitään etenkin Kanta-Hämeessä, Etelä-Karjalassa, Kainuussa, Lapissa ja Ahvenanmaalla.

– Toki uudet kummit ovat erittäin tervetulleita joka maakuntaan. Tällä hetkellä YES Kummeja on rekisteröityneenä jo yli 300, joista suurin osa pääkaupunkiseudulla, Lehtonen sanoo.

– YES Kummit voivat esimerkiksi kutsua oppilaita yritysvierailuille, kertoa oman uratarinansa koululla tai antaa nuorille vinkkejä työnhakuun. YES Kummi voi osallistua paitsi yhteisiin teemapäiviin ja erilaisiin tapahtumiin, myös ihan tavalliselle oppitunnille.

YES kannustaa myös opettajia ottamaan YES Kummeihin yhteyttä ja aloittamaan yhteistyön. Kummipyyntöjä voi lähettää valitsemilleen kummeille suoraan kummiportaalista yeskummit.fi.

– Koulujen pitää avautua yhteiskuntaan ja valmistaa nuoria työelämään, ja siinä YES Kummit ovat opettajille korvaamaton apu.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi