Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

13.5.2024 klo 10:23
Uutinen

LakiCapital Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita yrityksiä ja yrittäjiä. Viikon vieraana on LakiCapital Oy:n Managing Partner Miikka Laine.

Yrittäjän nimi?

Miikka Laine, Managing Partner

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

2021 / 1993

Yhteystiedot:

👉 https://www.linkedin.com/company/lakicapital/
📞 050 595 55 44
📧 miikka.laine@lakicapital.fi

Yrityksen toimiala?

Lakiasiantoimisto. Painopistealueena yrityskaupat, rahoitusjärjestelyt, yhtiö- ja työoikeus sekä liiketoimintasopimukset. Lisäksi teemme yritysvälitystä.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Olen työskennellyt yrityskauppojen ja listautumisten parissa koko urani mm. investointipankissa, Nokian yrityskauppa-tiimissä sekä viimeiseksi pääomasijoittajalla kesään 2021 saakka. Ostin vuonna 2005 pöytälaatikkoyhtiön holding-yhtiöksi, ja tein sen kautta myös satunnaista konsultointia, joten minulla oli yhtiö valmiina. Keväällä 2021 päätin hypätä yrittäjäksi ja aktivoida yritykseni. Oli luontevaa lähteä tarjoamaan niitä palveluita, joiden parissa olin yli 20 vuotta toiminut.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Pitkä, kiireinen ja hektinen. Yrityskauppaneuvotteluita ja sopimusten laatimista. Päivä alkaa noin klo 8 ja toimiston ovi sulkeutuu harvemmin ennen klo 19:ta. Työviikko alkaa aika usein sunnuntaina iltapäivällä.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Kokemukseni isoista yrityskaupoista ja yrityksistä OKOssa, FIMissä ja Nokialla sekä 8 vuotta pääomasijoittajan palveluksessa takaavat asiakkaalle sen, että tuomme Espan isojen toimistojen osaamisen asiakkaille alle puoleen hintaan. Toisin kuin isot toimijat, olemme aina tavoitettavissa.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Olen juristi, jolla on poikkeuksellinen tausta. Ekonomin koulutus ja tausta yrityskauppojen ja listautumisten parissa pääomasijoittajalla ja investointipankissa erottaa minut vahvasti muista juristeista – minulla on vahva taloudellinen, strateginen ja taktinen osaaminen yrityskaupoista ja liiketoiminnasta, ja tuon tuon osaamisen juridiikka-osaamisen lisäksi asiakkaille ”samassa paketissa”.

Miten purat stressiä?

Hiihdän/pyöräilen, pelaan padelia ja vietän aikaa Tammisaaressa mökillä.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Oli – arvioin työkuorman isoksi ja pelkäsin sitä, että töitä ei välttämättä riitä tarpeeksi. Työkuorman osalta uskomus oli oikea, töiden riittävyyden osalta toistaiseksi onneksi väärä. Töitä on ollut niin paljon kuin olemme ehtineet tekemään, ja mm. nettisivuja emme ole ehtineet vieläkään tekemään.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Olen sen verran työorientoitunut, ettei taida tällaisia olla. No, ehkä se on se 60-tuntinen työviikko.

Onko sinulla aamurutiineja?

On – niin nopeasti sängystä toimistolle kuin se on mahdollista.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Keskity parhaaseen osaamiseesi ja vahdi tulosta.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >