18.10.2023 klo 09:31
Uutinen

Lakihelppi, Vaikuttajamedia & VAMA Network ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on Lakihelpin CO-Founder ja Vaikuttajamedian & VAMA Networkin toimitusjohtaja Johanna Tolppola.

Yrittäjän nimi?

Johanna Tolppola
LinkedIn

Co-Founder / Lakihelppi
Toimitusjohtaja / Vaikuttajamedia & VAMA Network

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Lakihelppi perustettiin vuonna 2022.

Vaikuttajamedia on perustettu vuonna 2018 ja VAMA Network tuli osaksi Vaikuttajamedian liiketoimintaa keväällä 2022.

Yhteystiedot?


Lakihelppi
lakihelppi.com
@lakihelppi

Vaikuttajamedia
vaikuttajamedia.fi
@vaikuttajamedia

VAMA Network
vamanetwork.fi
@vamanetwork

Yrityksen toimiala?

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä kaikki tehdään läpinäkyvin hinnoin ja ilman ajanvarausta.

Vaikuttajamedia on vaikuttajamarkkinointitoimisto ja somekoulutuksiin erikoistunut mediatalo. Vaikuttajamediaan kuuluu myös oma blogiportaali, jossa kirjoittaa yli 80 sisällöntuottajaa.

VAMA Network on vaikuttajien yhteisö, tietopankki ja tuki oman ammattitaidon kehittämisessä.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Kaikki yritykset ovat lähteneet liikkeelle omasta tarpeesta.

Lakihelpin tarina sai alkunsa kahvipöydästä, jossa keskustelu ajautui siihen, kuinka hintava ja vaivalloinen prosessi oli vaihtaa yksi sana testamentista. Toiminnan naisena soitin heti seuraavana päivänä entuudestaan tuntemalleni juristille ja yrittäjälle, Katariina Ruuskaselle. Katariinan kanssa päätettiin yhdessä lähteä kehittämään kuluttaja- ja yritysasiakkaille aivan uutta tapaa hoitaa lakiasioita; Juristin henkilökohtaista palvelua nopeasti, edullisesti ja ilman ajanvarausta – aina kiinteään hintaan.

Vaikuttajamedia perustettiin tuomaan markkinoille ketterä ja mutkaton toimija, joka pystyy palvelemaan kaiken kokoisia yrityksiä vaikuttajamarkkinoinnissa. Meille ei ole liian pientä asiakasta vaan kaikki kampanjat suunnitellaan asiakkaan budjetin mukaan. Haluttiin myös tarjota vaikuttajille mahdollisuus vapaampaan bloggaamiseen mitä esim. muut blogiportaalit pystyivät tarjoamaan. Vaikuttajamedian omistajapohjaan tuli myös tänä vuonna muutoksia, kun mukaan osakkaiksi hyppäsi Hanna Voutilainen ja Riina Keinonen-Mäkelä.

VAMA Network syntyi useamman vuoden miettimisen jälkeen. Jos aikaisemmat yritykset ovat syntyneet kuukauden sisällä siitä, kun idea oli tullut, VAMA teki tuloaan huomattavasti pidempään. Vaikuttajille ei ole ollut olemassa palvelua, josta he saisivat kaiken tarvittavan tiedon samasta paikasta. Oliko kyse somekanavien Google-optimoinnista, henkilöbrändin rakentamisesta tai kuinka vaikka merkitä kaupalliset yhteistyöt oikein – vaikuttajat ovat joutuneet etsimään tietoa sieltä täältä. Perustin VAMAn yhdessä Hanna Voutilaisen kanssa, kun halusimme auttaa vaikuttajia oman ammattitaidon kehittämisessä.

Johanna Tolppola ja Katariina Ruuskanen, Lakihelppi

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Yritystoiminnan lisäksi olen päivätöissä markkinointi- ja viestintäpäällikkönä kuluttajabrändille. Päivät menevät toimistolla, jonka jälkeen vietän aikaa lasteni kanssa. Kun lapset ovat menneet nukkumaan mulla alkaa ns. ”iltavuoro”, jossa hyödynnän illan energiapiikin purkamalla omien yritysten työlistaa.

Onneksi yhdessäkään yrityksessä en ole yksin, vaan lisäkseni on myös muita omistajia, joten vastuuta ja työtehtäviä jaetaan tasapuolisesti.

Vaikka olen erikoistunut markkinointiin, koen olevani generalisti. Välillä suunnitellaan markkinointitoimenpiteitä, tehdään liiketoiminnan budjetteja tai henkilöstön onboading prosesseja. Koen olevani etuoikeutettu, että saan tehdä näin monipuolista työtä, jossa on koko ajan mahdollisuus oppia ja kehittyä.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Mun molemmat vanhemmat ovat yrittäjiä, joten olen kasvanut perheessä, jossa yrittäjyys on ollut vahvasti läsnä. Uskon, että oma supervoima on asenne ja tehokkuus. En ole ikinä pelännyt epäonnistumista vaan uskon, että on vain ja ainoastaan mahdollisuuksia oppia mikä toimii ja mikä ei itse kokemuksen kautta.

Miten purat stressiä?

En oikeastaan koskaan koe stressiä. Ainakaan negatiivista sellaista. Töistä palaudun ystäviä näkemällä tai treenaamisella.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Mulla ei sinänsä ole mitään ”guilty pleasurea”, mutta paheena on ysärimusiikki ja välillä avaamista kaipaava sarkasmi. Pelkkä pleasure on hyvä kahvi ja vielä parempi viini.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Vinkkejä olisi kokonaisen kirjan verran, mutta halusin jakaa yhden jota pidän erityisen tärkeänä – asenne.

Asenne vaikuttaa suoraan siihen, miten kohtaat haasteet, hyödynnät kaikki mahdollisuudet ja rakennat menestyvää liiketoimintaa.

Positiivinen ja ratkaisukeskeinen asenne voi tehdä suuren eron menestyksen ja epäonnistumisen välillä.

Johanna Tolppola, Lakihelppi, Vaikuttajamedia & VAMA Network

Esimerkiksi, en usko, että ilman oikeaa asennetta minä ja Lakihelpin Co-Founder Katariina olisi pystytty pääsemään 10 viikossa y-tunnuksen hankkimisesta ensimmäiseen ostavaan asiakkaaseen tai saada vaikkapa kutsua Piilaaksoon. En usko, että ilman oikeaa asennetta minulla edes olisi kolmea liiketoimintaa päivätöiden rinnalla. Asenne on myös asia johon itse voi vaikuttaa.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >