2.12.2019 klo 13:13
Uutinen

Lakkautusuhan alla ollut lukio maakunnan ykkönen

Vuosi sitten Hattulassa pohdittiin Parolan lukion tulevaisuutta. Lakkautusuhan alla ollut lukio on tästä huolimatta paukutellut huipputuloksia kansallisissa vertailuissa. Uhka leijuu ilmassa, vaikka aktiiviset kuntalaiset vakuuttivat päättäjät aikaisemmin.

Parolan lukio oli taas maakunnan ykkönen STT:n kansallisessa lukiovertailussa. Hämeen Sanomien (2.12.) haastattelussa lukion rehtori Reijo Järvinen ei peitellyt tyytyväisyyttään.

– On hienoa, että koulua arvostetaan. Sen tiedän, että kuntalaiset haluavat pitää koulun edelleen Parolassa. Jos lukio siirretään edes väliaikaisesti Hämeenlinnaan, on se sama kuin koulun lopettaminen, Järvinen kommentoi haastattelussa.

Opiskelijat ja heidän vanhempansa nousivat barrikadeille kuluvan vuoden kevättalvella, kun lukion lakkautuspuheet tulivat yllättäen julki. Myös alueen elinkeinoelämä otti asiaan vahvasti kantaa Yrittäjien kautta.

Koulutustarjonta tuo vetovoimaa

Hattulan Yrittäjät totesi keväisessä kannanotossaan, että lukiolla on merkittävä vaikutus kunnan tulevaisuuteen.

– Päätösesitys uhkaa näivettää entisestään keskustan elinvoimaisuutta. Arjen sujuvuus on merkittävä lapsiperheitä houkutteleva vetovoimatekijä. Siksi Hattulan kunnan kehittämisen kannalta on tärkeää hyvin toimivan lukion säilyttäminen, yrittäjäyhdistys totesi keväisessä kannanotossa.

Yrittäjäyhdistys myös muistutti kuntaa, että merkittävien palvelurakennepäätöksen valmistelun yhteydessä tulisi aina tehdä yritysvaikutusten arviointi.

Kanta-Hämeen kärkilukiot STT:n lukiovertailussa 2018-2019

Lukio sij 2019 sij 2018
Parolan lukio, Hattula 1. 1.
Kaurialan lukio, Hämeenlinna 2. 6.
Lopen lukio, Loppi 3. 2.
Riihimäen lukio, Riihimäki 4. 5.
Hämeenlinnan lyseon lukio, Hämeenlinna 5. 7.
Forssan yhteislyseo, Forssa 6. 8.
Janakkalan lukio, Janakkala 7. 4.
Hausjärven lukio, Hausjärvi 8. 3.
Lammin lukio, Hämeenlinna 9. 9.