19.7.2018 klo 15:22
Uutinen

Lande pesi Stadin Suomi Areenan yleisömagneetissa: Vekkulia naljailua sotesta ja knoppikysymyksiä suosikkitubettajalle

Suomen Yrittäjien järjestämä Stadi vs Lande -tietokilpailu houkutteli Porin Suomi Areenassa paikalle yli 700 ihmistä.

Suomen Yrittäjien SuomiAreena-viikko huipentui tänään leikkimieliseen Stadi vs. Lande -tietokilpailuun. Stadin joukkuetta johti Helsingin puolesta ääntä pitänyt pormestari Jan Vapaavuori. Hänen joukkueessaan kisasivat tubettaja Tuure Boelius, näyttelijä ja yrittäjä Maria Kuusiluoma ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja, yrittäjä Carita Orlando.

Landen puolta pitivät kansanedustaja Antti Kaikkosen johdolla tv:stä tutut yrittäjät Rita Niemi-Manninen ja Sampo Kaulanen ja Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen. Kisan juontavat yrittäjä Anna Perho ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Mukana myös Suomen Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Jyrki Mäkynen.

Voiton vei Antti Kaikkosen joukkue pistein 10-8. Tasaväkisessä kilpailussa korostui tiedon lisäksi myös tuuri, sillä kysymykset olivat paikoin haastavia.

”Asetelma toimi”

Kilpailu keräsi paikan päälle lähes 750 katsojaa. Mikael Pentikäinen oli tilaisuuden jälkeen syystäkin tyytyväinen.

– Jäi tosi tyytyväinen olo sen takia, että väkeä oli todella paljon. Se kertoo, että asetelma toimi. Saimme mukaan hyvät keskustelijat ja yrittäjyyden teemoja esille.

Pentikäisen mukaan sotesta käytiin odotetun leppoisaa sanailua, jossa osapuolina olivat etenkin Vapaavuori ja Kaikkonen. Hän oli tyytyväinen osallistujien tietotasoon.

– Hyvin tuntuivat tietävän, vaikka vähän kohtuuttoman vaikeita kysymyksiä nuorelle tubettajalle esitettiin. Olin erityisen iloinen, että saimme tuotua esille maahanmuuttajayrittäjien kasvavan merkityksen ja nuorten yrittäjien roolin.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi