Länsi-Helsingin Yrittäjien hätäensiapukurssi
29.4.2022 klo 09:17
Uutinen

Länsi-Helsingin Yrittäjien hätäensiapukoulutuksessa opittiin tärkeitä ensiaputaitoja

Jo toistamiseen Länsi-Helsingin Yrittäjät järjesti jäsenilleen hätäensiapukoulutuksen, jolle selvästi oli tilausta. Useampi osallistuja kertoi, ettei ole ikinä aikaisemmin osallistunut ensiapukoulutukseen. Jokainen osallistuja oppi koulutuksessa uusia taitoja ja kaikki olivat yhtä mieltä koulutuksen tarpeellisuudesta. Ensiaputaitoja kannattaa kerrata säännöllisesti ja yrittäjät tiedostavat näiden taitojen tärkeyden.

Kouluttajana toimi Kaisa Telilä (th, ETK), Auts-Tuote Oy:stä. Koulutuksessa pääsimme kokeilemaan elvytystaitoja henkilökohtaisen nuken kanssa. Kurssilaiset pääsivät antamaan tekohengitystä ja sydämen pumppausta sekä kokeilemaan Defibrillaattoria eli sydäniskuria nukelle. Kurssikavereille tehtiin muun muassa paineside ja testattiin kuinka saadaan hengitystiet pidettyä avoimena tajuttomaksi tekeytyneeltä. Heimlichin otetta testattiin kurssikaverille asennetun erityisen liivin avulla.

Jokainen kurssilainen lupasi opettaa oppimiaan taitoja vähintään yhdelle tuttavalleen. Myös 112 Suomi -applikaatio asennettiin jokaisen puhelimeen, sillä sitä kautta soittamalla hälytyskeskus saa sijainnin koordinaatit suoraan. Mikäli nettiyhteys on poikki, eikä soittoa 112-numeroon saisi soitettua applikaation kautta, niin sijainnin koordinaatit näkee applikaatiosta, vaikka nettiyhteys ei toimisikaan. Applikaatiosta näkee myös lähimmän defibrillaattorin eli sydäniskurin sijainnin. Applikaatiosta löytyy myös päivystysnumeroita eri tilanteisiin ja toimintaohjeita ja vaikkapa yhteyden viittomakielen tulkkiin.

Kaiken kaikkiaan erinomainen ja tarpeellinen koulutus, jolle toivotaan jatkoa.