18.10.2018 klo 13:39
Uutinen

Lapin Kansa: Puisia seksivälineitä suunnitteleva Tea ei lannistunut alatyylisistä kommenteista

Teatiamon yrittäjä Tea Latvala suunnittelee puisia seksivälineitä, joita myydään jopa koriste-esineiksi.

Lapin Kansa kertoo verkkoartikkelissaan yrittäjä Tea Latvalasta, jonka suunnittelemat puiset seksilelut ovat herättäneet paitsi ihastelua, myös ristiriitaisia kommentteja.

Latvalan Teatiamo Industries on tunnettu anustapeistaan ja hieromasauvoistaan. Ne kaikki valmistetaan puusta. Tarkoituksena on valmistaa seksileluja, jotka voi muotoilunsa ansiosta jättää lojumaan pöydälle sen sijaan, että ne piilotettaisiin makuuhuoneen kaappiin.

41-vuotiaan Latvalan yrityksen tuotteet valmistetaan Rovaniemellä. Todellinen sysäys yritystoiminnalle oli viime vuotinen osallistuminen Helsingissä järjestettävään Slush-tapahtumaan. Nyt hän tekee yhteistyötä kolmen muotoilualan ammattilaisen kanssa. Yksi heistä on Treeform Oy:n Jan Leutola, jonka yritys valmistaa biokomposiitista siteettömiä lumilautoja.

Nyt Latvala valmistaa anustappeja nimenomaan Treeformin ”revontulilankusta”, joka on tuttu muun muassa puukonkahvoista.

Tähän mennessä tappeja on valmistettu noin sata kappaletta. Uusi yhtä iso erä on tuotannossa. Suunnitteilla on dildojen valmistus samasta materiaalista, ainakin kokeilumielessä.

Alatyylisiä kommentteja

Latvala avaa Lapin Kansan haastattelussa syitä lähdöstään seksilelusuunnittelijaksi. Ajatus alkoi muotoutua naisen toimiessa G-piste-ohjelman juontajana. Latvala halusi kehittää seksilelun, joka valmistetaan muusta kuin PVC-muovista kuten alan tarvikkeet yleensä.

Rovaniemelle Latvalan ajoi rakkaus mutta myös se, että hän koki pystyvänsä työskentelemään mistä käsin tahansa. Samaan syssyyn Latvala aloitti Arctic design shopin yrittäjänä. Tällä hetkellä Latvala tekee kahta työtä ja myy seksivälineitään verkkokaupassa Suomen ulkopuolelle. Hän on ylpeä siitä, että anustappeja on ostettu myös koriste-esineiksi.

Yritys on saanut arvovaltaisia neuvonantajia, muun muassa Peter Vesterbackan.

– Mulla on niin hyvä fiilis tästä. On olo, ettei tarvitse perustella ja selitellä yritystäni kenellekään enää, Latvala sanoo Lapin Kansan haastattelussa.

Yrittäjänä Latvala on saanut kokea muun muassa alatyylisiä vihjailuja ja muita mauttomuuksia. Häneltä kysyttiin muun muassa, saako puisista dildoista tikkuja.

– Jos en olisi tullut tunnetuksi yhdestä kepistä, voi olla ettei mua olisi lähestytty muilla projekteilla, hän sanoo.

Kuva: Teatiamo Oy

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi