11.4.2019 klo 06:52
Uutinen

Lapin Yrittäjien lanseeraama Tekijäklubi kokoaa nuoret ja nuorekkaat yrittäjät yhteen – ”Yksi plus yksi on kaksi, eli yhdessä olemme enemmän”

Tekijäklubi on nuorille ja nuorekkaille yrittäjille tarkoitettu uusi yrittäjäverkosto, jonka jäseniä yhdistää digitalisaatio, tulevaisuusorientoituneisuus, monimuotoisuus ja ennakkoluulottomuus. Samalla se korvaa vuonna 2018 perustetun Lapin nuorten yrittäjien työryhmän ja Lapin nuorten yrittäjien toiminnan.

Olipa kerran kymmenestä Lapin Yrittäjien yrittäjäjäsenestä koostuva Nuorten yrittäjien työryhmä. Ryhmän missiona oli luoda Lapin alueelle vahva ja vastustamaton, aidosti yhteisöllinen nuorten yrittäjien verkosto, josta jokainen nuori yrittäjä saisi tarvitsemansa avun, tuen ja tsempin. Sellainen oli olemassa aina alkuvuoteen 2019 asti. Ja on tavallaan edelleenkin – mutta pienellä twistillä ja tähän päivään päivitettynä.

Tekijäklubin voisi nähdä Lapin nuorten yrittäjien toiminnan ylle aukaistuna suurensuurena sateenvarjona: Nyt sen alle mahtuu entistä laajempi yrittäjäjoukko ikään ja yritysmuotoon katsomatta. Sen alla yrittäjien yhteisiä arvoja ja asenteita vaalitaan niin kuin varpaita kastumiselta.

– Näemme nuoren yrittäjyyden enemmänkin yrittäjyyden tapana ja ajatusmallina kuin ikäkysymyksenä. Aiempi nimi ja konsepti rajasivat pois paljon ihmisiä, jotka arvoiltaan, asenteiltaan ja ajattelutavoiltaan olisivat sopineet mukaan porukkaan, Tekijäklubin vuoden 2019 puheenjohtaja Eliisa Lintula perustelee.


”Työyhteisön merkityksen huomaa usein vasta kun se puuttuu. Toivon, että Tekijäklubi yhdistäisi yrittäjiä ja loisi uudenlaisia työyhteisöjä yli sukupolvien ja yritysrajojen”, Tekijäklubin vuoden 2019 puheenjohtaja ja Riipi Puukko ky:n yrittäjä Eliisa Lintula summaa

Käytännössä nimi- ja konseptiuudistus tarkoittaa sitä, että perinteinen järjestötoiminta saa nyt rinnalleen matalan kynnyksen toimintaa, joka tuo samanhenkiset yrittäjät yhteen. Tekijäklubi tarjoaa ”kotipesän” paitsi perinteisempää yritystoimintaa harjoittaville yrittäjille, myös kevyt-, hybridi- ja osa-aikayrittäjille ikään katsomatta. Ja mikä erityisintä: Mukaan pääsevät paitsi Lapin alueen yrittäjät, myös yrittäjyydestä haaveilevat henkilöt tai opiskelijat, jotka tietävät valmistumisensa jälkeen ryhtyvänsä yrittäjiksi.

– Toivomme, että ryhmään saadaan paljon tulevaisuuden tekijöitä, jotka haluavat kehittää yrittäjyyttä ja sen edellytyksiä Lapissa. Siihen koko toiminta tähtää. Yksi plus yksi on kaksi, eli yhdessä olemme enemmän, kiteyttää SSEP Finland Oy:n toimitusjohtaja, rovaniemeläinen Juha Alhainen.

”The place to be”

Aiemman, Nuorten yrittäjien toiminnan tapaan myös Tekijäklubin toiminnan keskiössä on yrittäjien välinen verkostoituminen ja yhteisöllisyys. Niiden merkitystä tuskin voidaan liikaa korostaa etenkin kun yrityksen lokaationa ja toimintaympäristönä on pitkistä etäisyyksistään tunnettu Lappi. Myös Lintula ja Alhainen puhuvat vahvasti lappilaisten yrittäjien keskinäisen verkostoitumisen puolesta – koko Tekijäklubin puolesta.

– Yrittäjällä ei ole samanlaista yhteiskunnallista ja sosiaalista turvaa kuin palkansaajilla. Siksi yrittäjien on iästä tai toimialasta riippumatta pidettävä yhtä, Alhainen pohjustaa.

– Kaikki yrittäjät tarvitsevat yhteisön, jonka kautta verkostoitua, tavata samanhenkisiä yrittäjiä, saada vertaistukea ja jakaa kokemuksiaan yrittäjyydestä, Lintula huomauttaa.

Lintula puhuu omakohtaisesta kokemuksesta: saatuaan itse valtavasti tukea muilta yrittäjiltä ja ympärillään olevalta yrittäjäyhteisöltä, hän oppi, ettei kaikkea tarvitse oppia kantapään kautta vaan apua ja tukea on aina saatavilla. Se vaatii vain sen, että ihmiset saadaan yhdistettyä.

Ja jos joku, niin Tekijäklubi on ”the place to be”, paikka, jossa olla ja jonne mennä, jos mielii pitää kanssayrittäjien kanssa yhtä ja jos kokee avoimen, rennon ja uudenlaisen tekemisen kulttuurin omakseen.

– Meillä on vahva tekemisen meininki ja toiminta muotoutuu pikkuhiljaa jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaan. Verkoston toimintaa pyörittää työryhmä, johon on avoin haku ja mukaan pääsee vaikka lennosta! Lintula kannustaa.

VasaVIP

Tekijäklubin taival on vasta alkamassa ja toiminnan merkittävimmät ensiaskeleet otetaan vuonna 2018 aloitettua perinnettä seuraillen.

– Jatkamme Vuoden Nuoren Lappilaisen yrittäjän palkitsemisperinnettä VasaVip -tilaisuudessa toukokuussa Rovaniemellä. Sen jälkeen vuosi on täynnä monenlaista toimintaa. Esimerkiksi syksyllä on luvassa tulevaisuusaiheinen seminaari, jossa Tekijäklubikin on vahvasti mukana, Alhainen mainitsee.

Ensi alkuun tämä kannattaa laittaa kalenteriin: Vasavip -tapahtuma, 17.5. klo 19 alkaen Hostel Cafe Kodissa. Huhujen mukaan luvassa on loistavaa seuraa, napostelua, rentoa yhdessä oloa sekä bändinä Riipi Reapers!

Juhlaohjelma 17.5.

19.00-19.30 Tervetuliaismalja ja pientä purtavaa
19.30-20.00 Yhteistyökumppanit ja yrittäjät jakavat kokemuksia
20.00-21.00

Riipi Reapers esiintyy ja Lapin nuori yrittäjä palkitaan

Lapin Kansa myöntää voittajalle 2500€:n arvoisen Innot -mainospaketin

21.00- Ilta jatkuu omakustanteisesti Cafe Hostel Kodin kattoterassilla

Tilaisuuden juontaa Tekijäklubin puheenjohtaja ja Riipi Puukon yrittäjä Eliisa Lintula. Palkitsemassa on Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Anna-Kaisa Luoma-Aho sekä Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo.

Pukukoodi: Coctail -tilaisuus, smart casual

Tilaisuus on maksuton, mutta no show -maksu on 20€.

Ilmoittaudu tästä!