14.11.2017 klo 13:02
Uutinen

Lapin Yrittäjien puheenjohtaja mukana ministerien järjestämässä voimanaisten tapaamisessa

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon kutsumana kokoontui aamulla kaksikymmentä naista ympäri Suomen aamiaiselle valtioneuvoston juhlahuoneistoon. Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Heidi Alariesto oli yksi kutsun saaneista.

”Kutsu tällaiseen tapaamiseen tietysti imarteli ja tartuin innoissani tilaisuuteen tavata muita vaikuttajanaisia”. Alarieston lisäksi aamiaiselle osallistuivat mm. Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko, Nyhtökauran keksija Maija Itkonen, kirjailija ja dokumenttielokuvaohjaaja Elina Hirvonen ja Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord.

Ministerit Grahn-Laasonen ja Saarikko pitävät tärkeänä, että innostavat, fiksut ja tulevaan valoisasti katsovat naiset saavat tilaisuuksia kohdata toisensa. Toisen kerran järjestetyn voimanaisten tapaamisessa puhuttiin paljon tulevaisuudesta, pääpuheenaiheeksi kuitenkin nousi asiat, jotka innostavat ja saavat jatkamaan.

Alariesto korosti omassa puheenvuorossaan inspiroituvansa saadessaan toimia koko Lapin kattavan yrittäjäjärjestön puheenjohtajana ja olla kärkijoukossa mukana vaikuttamassa yrittäjyyden edellytyksien parantamiseen. Lisäksi Alariesto kertoi innostuvansa Lapin matkailun kehityksestä, jonka ansiosta moni paikallinen työtön nuori on löytänyt työpaikkansa. ”Sain tästä tapaamisesta rutkasti lisää voimaa ja intoa jatkaa sekä työssäni että luottamustehtävässäni Lapin Yrittäjien puheenjohtajana”, Helsingistä tavoitettu Alariesto hehkutti.