19.11.2019 klo 16:52
Uutinen

Lapin Yrittäjien uusi johtoryhmä valittiin eilen: -Me kaikki yrittäjät olemme samassa veneessä, tuodaan siis toisillemme vertaistukea ja toimitaan toistemme pelastusrenkaina

Lapin Yrittäjien hallitusta vetää uusi johtoryhmä, johon nimettiin kuusi lappilaista yrittäjää. Ketkä nämä vetäjät sitten ovat ja millä mielin he tarttuvat tehtäväänsä?

Lapin Yrittäjien kuusihenkisen johtoryhmän muodostaa Milla Saarela, Anna-Kaisa Luoma-aho, Esko Määttä, Vuokko Mikkola, Marko Vuorinen ja Minna Back-Tolonen. Jokainen jäsenistä toimii yrittäjänä eri puolella Lappia.

Kysyimme tuoreilta hallituksen vetureilta nopeita tunnelmia tulevaa varten. Alta löydät kysymykset ja jokaisen johtoryhmäläisen vastauksen.

1. Mitkä ovat tunnelmat uuden johtoryhmän nimittämisen jälkeen?

2. Terveiset lappilaisille yrittäjille?

Kuvassa Milla Saarela. Kuva: Heikki Sulander

Milla Saarela, MillaFit, Posion Yrittäjät ry

1. On uskomattoman hienoa, että pääsin mukaan johtoryhmään. Olen itse todella kiinnostunut yrittäjyyden asioista ja toiminutkin Posion Yrittäjien puheenjohtajana pari vuotta. Nyt pääsen olemaan koko ajan kartalla, mitä tapahtuu, ja vaikuttamaan asioihin. Ihan mahtavaa!

2. Sanoin tämän saman yrittäjäjuhlan puheessa viime perjantaina; me kaikki yrittäjät olemme samassa veneessä, tuodaan siis toisillemme vertaistukea ja toimitaan toistemme pelastusrenkaina. Itsekin tiedän, että yrittäjällä on välillä haastavia hetkiä, mutta niistä selvitään vertaistuen avulla. Mikä olisikaan yhteistä hyvää parempaa.

Kuvassa Anna-Kaisa Luoma-aho.

Anna-Kaisa Luoma-aho, KT Company, Pelkosenniemen Yrittäjät ry

1. Johtoryhmä sisältää Suomen Yrittäjien arvot: rohkeus, luotettavuus sekä uusituiminen. Töitä riittää ja toivotaan rohkeitakin ideoita kehittymiseen!

2. Yrittäjä, muista hengittää. Tsemppiä ja energiaa talvelle!

Kuvassa Esko Määttä.

Esko Määttä, GrowthFactor Oy, Rovaniemen Yrittäjät ry

1. Saimme eilen nuorekkaan johtoryhmän. Hienoa, että saimme kasaan yrittäjyyden eteen asioita tekevän aktiivisen joukon. Lähdemme yhdessä tekemään asioita.

2. Lapissa yrittäjien on tärkeää verkostoitua keskenään, ja tässä meillä on vielä hyödyntämätön mahdollisuus. Suuri osa yrittäjistä on yksinyrittäjiä, ja tällöin yrittäjäkollegat muodostavat työyhteisön. Löydetään tähän voimat yhdessä.

Kuvassa Vuokko Mikkola.

Vuokko Mikkola, JPF Palvelut Oy, Tenonlaakson Yrittäjät ry

1. Yrittäjissä toimiminen on itselleni tuttua asiaa, sillä olen ollut toiminnassa mukana monta vuotta. Johtoryhmä on hyvin tärkeä työrukkanen hallitukselle. Mahtavaa olla joukossa mukana.

2. Tällä hetkellä kaikkien lappilaisten yrittäjien kannattaa hyödyntää matkailun vaikutuksia yritystoimintaan – ottakaa siitä kaikki ilo irti. Johtoryhmän puolesta sanon, että ajattelemme koko Lapin yrittäjäkenttää ja toimimme sen eteen.

Kuvassa Marko Vuorinen.

Marko Vuorinen, Ansionsa Mukaan Oy, Keminmaan Yrittäjät ry

1. Erittäin hyvät fiilikset! Meillä on kasassa todella hyvä ryhmä, joka osaa keskustella. Johtoryhmä koostuu erittäin hyvästä osaamisesta.

2. Terveisiä kaikille lappilaisille yrittäjille, ollaan kuulolla! Minulla on ensi vuoden aikana tarkoituksena käydä vierailulla jokaisessa paikallisyhdistyksessä ja tavata mahdollisimman monia yrittäjiä.

Minna Back-Tolonen, K-Market Muoniontori, Muonion Yrittäjät ry

1. Tosi hyvät fiilikset! Itseasiassa todella odottavat, sillä olin hetken tauolla toiminnasta ja paljon on muuttunut sinä aikana. Muutokset ovat vain hyvä juttu, ja on hienoa päästä yhdessä muiden kanssa edistämään Yrittäjien perimmäistä tarkoitetta, eli yrittäjyyden ja yrittämisen mahdollisuuksia.

2. Tsemppiä jokaiselle lappilaiselle yrittäjälle, teette arvokasta työtä. Toivottavasti teillä on tarmoa ja voimia tulevaan kauteen. Tehdään Lapissa yhdessä hyvää jälkeä.