21.9.2018 klo 13:39
Uutinen

Lappeenrannan Yrittäjien syyskokouksessa esillä kulunut vuosi ja tuleva 150- vuotis juhlavuosi

Lappeenrannan Yrittäjien syyskokousta vietettiin Etelä-Karjalan Osuuspankin kuudennen kerroksen näköalapaikalla. Yhdistyksessä on tällä hetkellä jäsenenä 820 yritystä ja hallituksen lisäksi paikalle oli saapunut muutama yrittäjä kuulemaan kuluneen vuoden tapahtumista ja tulevan 150- vuotis juhlavuoden suunnitelmista.

Ilta aloitettiin myyntijohtaja Jyrki Sivosen tietopaketilla Pohjola Terveyden työterveyspalveluista ja joulukuussa avautuvasta Pohjola Lääkäriasemasta. Uudenlaisen ennakoivan työterveyden tavoitteena on pitää jatkossa ihmiset töissä ja työkykyisinä, kertoo Jyrki. Aihe herätti paljon keskustelua ja toiveen siitä, että lääkärikeskus tekisi mahdollisimman paljon alihankintasopimuksia Lappeenrannan paikallisten Sote yritysten kanssa.

Puheenjohtaja Sami Hänninen kertoi kuluneesta vuodesta ja tapahtumista. Lappeenrannan Yrittäjien vuosi alkoi loistavasti, kun Lappeenrannan yrittäjät kävivät Helsingissä pokkaamassa 400 paikallisyhdistyksen joukosta Suomen Yrittäjien Vuoden Viestijä -palkinnon. Lappeenrannan Yrittäjät on lisännyt entisestään viestimistä tänä vuonna ja pyrkii tuomaan yrittäjille tärkeät asiat entistä helpommin saavutettavaksi.

Lappeenrannan Yrittäjiä pystyy seuraamaan sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja Twitterissä. Lappeenrannan Yrittäjät tekevät lokakuun alussa jäsenkyselyn, jonka avulla jäsenet pystyvät vaikuttamaan muun muassa edunvalvontaan, minkälaisia tapahtumia ja uudenlaisia toimintatapoja yhdistyksessä otetaan käyttöön, juhlavuoden sisältöön ja siihen mitä kautta toivovat kuulevansa yrittäjille tärkeistä asioista.

Olemme vahvistaneet kesän aikana myös Lappeenrantalaisten yritysten edunvalvontaa ja yhdistyksen yhteistyötä kaupungin viranhaltijoiden ja eri päättäjäsidosryhmien kanssa. Kevään ja kesän Kaupunginjohtajan aamukahvit tuottivat tulosta ja tulemme järjestämään marras-joulukuussa Lappeenrannan kaupungin organisaatiolle kattavan viranhaltijoiden yrityskoulutuksen. Näihin koulutusryhmiin kaipaamme 15-20 kokenutta yrittäjää tuomaan käytännön kokemusta yrittäjyydestä. Elokuussa Lappeenrannan Yrittäjät isännöivät Keskustan ministeri- ja kansanedustajavierailuja Lappeenrannassa ja Kokoomuksen valtakunnallinen Yrittäjyystekoja 2018 -kiertue sai Kehruuhuoneen täyteen, lisäksi olemme esitelleet yrittäjyyttä ja yrittäjäyhdistystoimintaa Vihreille sekä Sosiaalidemokraateille.

Vuosi 2019 on Lappeenrannan Yrittäjien juhlavuosi, kun yhdistys täyttää 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tavoitteena on tuottaa entistä enemmän uudenlaista sisältöä ja hyötyä jäsenistölle, joten vastaathan pian julkaistavaan juhlakyselyymme.

Ennen tulevaa juhlavuotta juhlitaan vielä yrittäjäjuhlien merkeissä Scandic Patriassa 16.11.2018. Tämän vuoden Yrittäjäjuhlaan on tulossa Lappeenrannan vuoden yrittäjä ja Lappeenrannan vuoden nuori yrittäjä palkintojen lisäksi uusi palkintokategoria, Vuoden Yksinyrittäjä. Ehdotathan omia suosikkejasi näiden palkintojen saajaksi, ehdottaa voi LRYn nettisivuilla avattavan linkin kautta. Merkitse tapahtuma kalenteriisi, ilmoittautuminen avautuu lokakuussa.

Yrittäjäjuhlassa on tarkoitus jakaa myös yrittäjäristejä tasavuosia saavuttaneille yrittäjille. Yrittäjät voivat itse hakevat ristejä, jotka jaetaan juhlallisesti yrittäjäjuhlassa. Risteillä on kahden (2) viikon toimitusaika, joten sähköiset hakemukset on lähetettävä ennen lokakuun loppua. Hakuohjeet löytyvät osoitteesta https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajat/palvelut-yrityksille/palkitsemistuotteet/yrittajaristit-321079#

Syyskokouksessa valittiin myös juhlavuoden hallituksen kokoonpano. Lappeenrannan Yrittäjien hallitus vuodelle 2019 on:

Puheenjohtaja

Sami Hänninen, Global Work / Lappeenrannan Henkilöstöpalvelut Oy

Hallitus (10 jäsentä)

Jyri Hänninen, Top-Mover Ky

Janne Ikäheimonen, Toplift Oy

Mercedes Kelaranta, Satulapalvelu Hilmalaya

Joni Koppo, Kuljetus Joni Koppo Oy

Minna Leinonen, Mimmone Oy

Riku Oksanen, Loma-Oksanen Oy

Ari Perälä, EK Isännöinti Oy

Caro Pohjola

Mari Ravattinen, TreeniX ja Mielen Melodiat

Tommi Talasto, Heromaker

Lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta hallitusjäsenille: Emmi Siitarille, Laura Mikkolalle sekä Pekka Hytille!

Etelä-Karjalan Yrittäjien syyskokousta vietetään 3.10 Imatran Valtionhotellilla.