27.10.2017 klo 10:39
Uutinen

Lappilaisyritys houkuttelee valokuvausturisteja – ”ei pelkkä äksönpläjäys”

Lapissa valmistaudutaan uuteen talvimatkailusesonkiin. Perinteisten moottorikelkka- ja koiravaljakkosafareiden lisäksi turisteille tarjotaan kiireettömiä ja yksilöllisiä luontoelämyksiä.

Tuleva talvisesonki on toinen rovaniemeläisen Beyond Arctic -yhtiön historiassa. Ensimmäisestä kaudesta tarttui mukaan ”hyviä oppeja ja tuntemuksia”.

– Odotamme asiakasmäärien kasvavan, ennakkovarausten määrä on ollut nousussa. Olemme myös rekrytoineet lisää henkilöstöä, kertoo Beyond Arcticin operaatiopäällikkö Juho Uutela Yrittäjäsanomille.

– Varsinkin markkinoinnin osalta työ on kantanut hedelmää.

Yritys vie valokuvauksesta viehättyneitä matkailijoita Lapin maisemallisille kuvauspaikoille.

– Iskimme kynsin ja hampain kiinni tähän markkinarakoon tutkittuamme, että tälle on kysyntää.

Uurtamon mukaan yrityksen arvoihin kuuluu se, ettei luontoa kuormiteta. Moottorikelkkoja ei käytetä.

Asiakkaat tulevat entistä enemmän Aasiasta, erityisesti Singaporesta ja Hong Kongista.

– Jossain määrin he ovat valokuvauksen harrastajia tai vähintään kiinnostuneita siitä. Matkan jälkeen asiakkaat saavat valokuvat itselleen. Koetamme sytyttää kipinän valokuvaamiseen.

– Niitäkin on, jotka nappaavat vain selfieitä kännykällään, mutta ovat enemmänkin hyvillään luonnon katselemisesta. Kiirettä ei ole, tämä ei ole äksönpläjäys, jossa juostaan luontopolun läpi ja syödään makkarat. On enemmän aikaa tutkiskeluun ja valokuvaukseen, Uurtamo luonnehtii.

Tyypillinen asiakas on jo kotimaassaan ottanut selvää matkakohteestaan.

– Hän tietää mitä haluaa nähdä esimerkiksi täällä Rovaniemellä. Sitten asiakas kysyy, voimmeko viedä hänet tähän ja tähän luontokohteeseen, ei pelkästään tavalliseen perämetsään.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi