29.3.2023 klo 10:01
Uutinen

Lara´s Secret Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Viikon vieraana on alusvaatteiden ja uima-asujen erikoisliikkeen omistajayrittäjä ja toimitusjohtaja Merja Valtonen.

Yrittäjän nimi?

Merja Valtonen, omistaja ja tj

Yrittäjänä vuodesta?

Yritys on perustettu toukokuussa 2013 ja myymälä avattiin elokuussa 2013.

Yhteystiedot:


📍 Myymälä: Mankkaantie 2-4, 02180 Espoo
👉 www.larassecret.fi
👉 IG
👉 FB
👉 LinkedIn
📞 Puh 050 357 9335 myymälä, 044 266 0529 Merja
📧 Email: posti@larassecret.fi

Yrityksen toimiala?

Kaupan ala, alusvaatteiden ja uima-asujen erikoisliike kivijalassa

Yrityksen tarina/historia?

Olen syntynyt Oulussa, muuttanut ulkomaille 1985 ja vuodesta 1990 lähtien ollut muodin kanssa tekemisissä.

Olin toiminut alusvaatteiden edustajana kansainväliselle yritykselle 5 vuotta, ja kilometrejä tuli autolla 55.000km/vuosi, niin alkoi tuntua siltä, että jotain muutakin voisi tehdä. Perheellisenä tuntui hyvältä vaihtoehdolta hypätä matkatyöstä pois ja ensimmäinen liike perustettiin Kauniaisiin elokuussa 2013.

Liike sai nimen silloisen suloisen Lara- lagotto-koiramme mukaan, Lara´s Secret. Kauniaisissa vierähti 4 vuotta, kahdessa eri paikassa. Tämä toinen myymälä oli yhteistyössä toisen yrittäjän kanssa, joka toi Suomeen naistenvaatteita Pariisista. Hän ei sitten kuitenkaan jatkanut toimintaa kovin pitkään, niin jäin yksin ja taas oli muutto edessä.

Sillä kertaa päätin siirtää puodin Mankkaalle Espooseen ja päätös oli hyvä!

Tässä samassa paikassa nyt ollut 6 vuotta ja olen tyytyväinen. Jopa niin tyytyväinen, että suunnittelen laajentamista tässä samassa paikassa! Saisin tuotteet paremmin ja näyttävämmin sekä väljemmin esille. Nyt neliöitä on n. 50 ja tuossa uudessa olisi 100 m2, joten tuplasti enemmän!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Olen myymälässä arkisin klo 11-18 ja la 11-15. Yksin pääsääntöisesti. Kun pitää hoitaa juoksevia asioita,
ostoja, ja palavereita, silloin on puodissa ammattitaitoinen apulainen. Työpäivä koostuu asiakkaiden palvelemisesta 100%.

Lara´s Secret on täyden palvelun liivimyymälä, missä on alusasujen lisäksi uima-asut, -asusteet, yöasut, sukkia, sukkahousuja ja myös laaja urheiluliivivalikoima ja kausittain vaihdellen lounge ja yoga/tanssiasuja.

Päivä alkaa jo ennen myymälään tuloa sähköpostien lukemisella, postissa käynnillä ja jopa asiakaskäynnillä. Myymälässä järjestelen myymälää, vaihtelen esillepanoa, hoidan myös lisätilauksia ja sähköposteja, laskujen maksua, olen yhteydessä toimittajiin ja yhteistyökumppaneihin silloin, kun ei ole asiakkaita.

Tavaraa tulee viikoittain, ne täytyy tarkistaa, inventoida, hinnoitella ja henkaroida sekä laittaa väreittäin kauniisti esille. Joskus se on hieman haasteellista, jos tulee 10 laatikkoa tavaraa ja asiakkaita on puoti täynnä, kaaos voi kestää useamman päivän. Mutta eipähän ole tylsää koskaan!

Täällä ei lehtiä lueta, eikä istuskella paikallaan, koskaan! Vaikka suljemme klo 18, harvoin pääsen niin aikaisin lähtemään. Myymälä pitää siivota ja laittaa sovitetut tuotteet omille paikoilleen, jotta seuraavana aamuna myymälä on taas valmis. Joskus ei ehdi lounasta syömään tai vessassa käymään koko päivänä, mutta oma on valintani, enkä siitä valita muille kuin miehelleni 🙂

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Minulla on aivan ihania asiakkaita! Joka päivä tulee uusia asiakkaita ja vanhimmat asiakkaat ovat sieltä Kauniaisten ajoilta, eli 10 vuoden takaa!
Koska palvelemme täällä ja autamme asiakkaille oikeankokoiset liivit joko arkeen, juhlaan tai urheiluun, moni tulee takaisin kerta toisensa jälkeen ja tuo myös ystäviä tai sukulaisia mukanaan. Meillä on sille nuorelle teinille ne ensiliivit, nuorelle aikuiselle trendikkäät, keski-ikäiselle rouvalle pitsiä ja mukavuutta ja myös senioreille kaarettomia vaihtoehtoja.
Meillä on myös proteesiliivejä ja taskullisia uima-asuja, ketkä niitä tarvitsevat. Rollaattorilla meille pääsee myös, koska ei ole rappusia oven edessä, olemme maantasossa ja edessä on parkkipaikat.

Järjestämme myös asiakasiltoja erityisryhmille:
työporukat, polttarit, Lions, Martat ja muut kerhot. Kelle vaan, joka haluaa kasata oman naisporukan ja tulla aukioloajan jälkeen yhdessä ostoksille ja viettämään aikaa.

Meillä on myös miehille alusasuja, sukkia ja yöasuja. JA miesten nurkka niille miehille, ketkä tulevat vaimon tai tyttöystävän kanssa ostoksille.

Apulaisia minulla on pari vakituista, aikuista naista, jotka osaavat käsitellä hienovaraisesti asiakkaitamme ja etsivät heille oikeat tuotteet eri tarpeisiin. Kun apulainen on paikalla, voin huoletta hoidella asioita muualla ja olla esim. Pariisissa messuilla. Matkustan mielelläni muualle messuille, koska voin luottaa 100% siihen, että
hommat hoituu täällä, vaikka olen hetken pois.

Rakastan työtäni! En tee tätä rahan vuoksi, sillä silloin olisin kyllä toisella alalla ja myös palkkasuhteessa… mutta työ on niin paljon muutakin, kuin vain työ ja raha. Totta kai rahaa tarvitaan elämiseen,
mutta vähemmälläkin pärjää. Enhän muuten olisi enää yrittäjä!

Miten purat stressiä?

Harrastan latinoshow-tanssia aktiivisesti 50+ ryhmässä. Kilpailemme tosissamme ja muutama kultamitalikin on tullut, joten silleen puolitosissaan siinä lajissa mukana. Se purkaa stressiä kummasti, kun ei voi muita kuin askeleita miettiä. Liikunta muutenkin on minulle hyvä stressinpurku tummansuklaan ja punaviinin ohessa! Ja juuri kotiimme tullut uusi lagottopentu Brina purkaa kyllä kaiken stressin ja pahanolon!

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Ei ollut uskomuksia eikä pilvilinnoja. Tiesin, että rankkaa se on ja että kestää kauan, ennen kuin nk. normipalkasta voi edes haaveilla. Mutta oli se silti yllätys, kuinka heikoilla on yrittäjän sosiaaliturva ja apu hädän keskellä. Vaikka mitä veroja ja maksuja makselet, kun on sinun vuorosi jotain saada, etkä saa, niin kyllä se pistää vihaksi. Varsinkin, kun on sitten näitä, jotka kaiken tuen saavat, tekemättä yhtään mitään…

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

No en kyllä häpeä yhtään mitään…tv:tä en edes juurikaan katso, paitsi joitain espanjalaisia sarjoja. En ymmärrä, miksi pitäisi ylipäänsä hävetä mitään tv-ohjelman katsomista, ruokaa, musaa tms. Jos tykkään syödä jotain, syön sitä, en häpeä. Tai jos luen jotain roskakirjallisuutta, en häpeä myöntää sitäkään, mutta kuten sanoin, minulla ei ole tällaista guilty pleasurea. Olen vähän erilainen kuin muut suomalaiset, mutta minähän olenkin vain 54% Suomesta. Toinen puoli tulee Unkarista, joten siksi olen ehkä erilainen? Olen myös asunut useassa eri maassa, joten ehkä sekin on tuonut persoonaani erilaisia vivahteita.

Onko sinulla aamurutiineja?

Kun herään, venyttelen, ennen kuin teen 10-15min joogaharjoituksen ja meditaation. Lähes poikkeuksetta joka aamu. Ja nyt kun on tuo riiviö talossa, käymme pikku lenkin ulkona. Sen jälkeen kunnon aamukahvi ja
runsas aamupala mieheni seurassa, espanjankieliset uutiset Teneriffalta tai Madridista kuuluu aamuun myös. Joskus joogan sijaan voi olla jopa tanssitunti, riippuu siitä, onko edellisenä iltana ollut myöhään treenit
vai ei. Nuorisoa asuu myös vielä kotona, 20v tyttö ja 23v poika. Heillä on sitten omat rytmit, mutta monesti myös tyttäremme saattaa osallistua yhteiselle aamupalalle, ja mikäs sen mukavampaa.

Vinkki yrittäjäkollegalle

Yrittäminen on elämäntapa. Se vie täysin mennessään. On kuitenkin muistettava pitää huolta itsestään, jotta jaksaa yrittää vielä enemmän ja pidempään. En haaveile eläkepäivistä, koska tykkään niin paljon työstäni.
Ja nyt kun olen itsekin oppinut pitämään vähän lomaa silloin tällöin ja harrastan liikuntaa monta kertaa viikossa, niin voin myös itse paremmin ja yrityskin pyörii, vaikka maailma mylvii koko ajan ja negatiivisia uutisia tulee joka tuutista.

Täytyy muistaa se, että on asioita, joihin voimme vaikuttaa ja niitä, joihin emme. Keskitytään niihin, mihin voimme vaikuttaa.

Ihanaa kevättä kaikille!

t. Mertsi, Lara´s Secret Oy:n yrittäjä

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >