17.10.2020 klo 11:02
Uutinen

Lasse ja Maria Jalkanen Rawmance Oy:sta toiselle sijalle Valtakunnallisessa vuoden nuori yrittäjä kilpailussa

Efektilaiteyrittäjä Douglas Castro Darkglass Electronicsista valittiin Vuoden nuori yrittäjä 2020 voittajaksi. Toiseksi kilpailussa ylsivät Lasse ja Maria Jalkanen Rawmance Oy:sta Jyväskylästä ja kolmanneksi Leikkiset Oy:n Tomi Mäkilä Forssasta.

Valtakunnalliset Vuoden nuori yrittäjä palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien liittokokouksessa Jyväskylässä 17.10.2020.

– Valintamme tänä keväänä Keski-Suomen Vuoden nuoriksi yrittäjiksi oli jo valtavan hieno tunnustus, joka on tuonut meille paljon hyvää. Oli upeaa päästä myös valtakunnallisen kilpailun finaaliin, johon valittiin kolme täysin erilaisilta toimialoilta tulevaa innovatiivista yritystä. Onnittelemme lämpimästi voittajaa ja toivotamme menestystä, Jalkaset kommentoi.

Lasse ja Maria Jalkasen Foodin-brändi kasvattaa eettistä ruokakulttuuria

Lasse, 31, ja Maria, 27, Jalkasen Rawmance-yritys tuo maahan ja valmistaa luomuelintarvikkeita ja superfoodeja Foodin-brändin alla.

Tavoite on kasvattaa ruokakulttuuria, jossa keskeistä on kestävästi ja eettisesti tuotettu aito ja puhdas ruoka. He näkevät sen sijoituksena, jossa kaikki voittavat: asiakas, viljelijät ja ympäristö.

– Yrittäjinä olemme luottaneet omiin arvoihimme, kuunnelleet sisäistä ääntämme, kehittäneet ja tehneet päätökset aina puhtaalla omallatunnolla. Kestävän kehityksen mukainen ruokatuotanto ja terveyttä tukevat vaihtoehdot ovat tulleet vain kasvaakseen, onhan meillä tälläkin hetkellä käsillämme kaksi maailmanlaajuista kriisiä, joihin nämä molemmat asiat liittyvät. Voimmekin ylpeästi todeta, että Foodin on onnistunut olemaan edelläkävijä tuomalla vastuullisesti tuotettuja luomu- ja luonnontuotteita suomalaisten saataville jo vuosien ajan. Toimialasta riippumatta jokainen yritys ja yrittäjä voi muuttaa maailmaa paremmaksi. Todellinen ja kestävä menestys on paljon muutakin kuin numeroita. Tätä viestiä haluamme kertoa eteenpäin, Lasse Jalkanen avaa.

Foodin satsaa jatkuvaan tuotekehitykseen, josta esimerkkinä uudenlaiset kollageeniproteiinipatukat. Yritykselle lokakuussa valmistunut uusi tehdas antaa lisää mahdollisuuksia panostaa omaan tuotantoon ja tuotekehitykseen.

– Kuluva kuukausi on ollut meille jännittävää aikaa. Olemme päässeet muuttamaan uusiin toimitiloihimme Vaajakoskelle mikä mahdollistaa uudet panostukset tuotteidemme valmistukseen. Uudessa tuotantolaitoksessamme olemme investoineet mm. ekologisiin energiaratkaisuihin: maalämpöön ja -viilennykseen, hukkalämmön tehokkaaseen talteenottoon, sekä tuotteiden valmistuksessa käytämme vain ekologista aurinkoenergiaa. Uudet laiteinvestoinnit on jo tehty, sekä osaajiemme määrä kasvanut. Näinä aikoina olemme erityisen kiitollisia ja ylpeitä siitä, että olemme arvottaneet aina korkealle oman tuotantomme. Syksyn ehdottomana hittituotteena on loistanut hasselpähkinä-raakasuklaalevite Herkutella, jonka totutusti valmistamme itse, Maria Jalkanen kertoo.

Tuomaristo kehui mielenkiintoista yrittäjätarinaa, jossa on vahva arvopohja ja intohimo. Jalkaset ovat investoineet vahvasti kotimaiseen tuotantoon ja menestyneet toimialalla, jolla on merkittäviä kansainvälisiä toimijoita. On esimerkillistä, että yrittäjäpariskunta on tarkka siitä, että he tuntevat koko tuotantoketjun.

Tutustu yrityksen tarinaan >

Voittajalle 20 000 euroa, finalisteille mentori

Vuoden nuori yrittäjä palkittiin 20 000 eurolla, toisen sijan saaja 7 000 eurolla ja kolmannen sijaan saaja 3 000 eurolla. Palkintorahat mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Palkintoraatiin kuuluivat viime vuoden kilpailun voittaja Konttiravintola Mortonin Jarna Kaplas, yrittäjä Siva Parlar SGN Groupin ja Yksityisyrittäjäinsäätiön Sam Nieminen ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Nina Rasola sekä Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja Jenni Parpala.

Voittaja
Efektilaiteyrittäjä Douglas Castro Darkglass Electronics >

Toinen sija
Lasse ja Maria Jalkanen Rawmance Oy >

Kolmas sija
Leikkiset Oy:n Tomi Mäkilä >