Sanna Tihinen (vas.) ja Jaana Tyni rekrytoivat tällä viikolla Tampereella uusia leikittäjiä lasten synttäreille. Kuva: Synttärisankari Oy
25.1.2024 klo 06:34
Uutinen

Lasten synttäreitä järjestävä kaksikko säästää vanhempien aikaa – ”Helpottuneita, kun heidän ei tarvitse kehittää juhlia”

Synttärisankari Oy:n yrittäjät Jaana Tyni ja Sanna Tihinen haluavat tarjota lapsille elämyksiä ja säästää vanhempien aikaa.

Lasten synttäreitä järjestävän Synttärisankari Oy:n yrittäjillä Jaana Tynillä ja Sanna Tihisellä on meneillään vilkas päivä. He päivystävät oman pöydän luona Tampereen Rekrytorilla päämääränään hankkia paikallisia leikittäjiä ja synttärimestareita, jotka voivat viihdyttää lapsia näiden synttäreillä.

Tähän mennessä Meri-Lapin seudulla ja Rovaniemellä synttäreitä järjestänyt yritys aikoo laajentaa toimintaansa Tampereelle.

Synttärisankari Oy:stä uutisoi ensin Tamperelainen-lehti.

– Tämä on ollut huippupäivä. Olemme mykistyneitä siitä, että meidät on otettu Tampereella avosylin vastaan. Ympärillämme on jatkuvasti porukkaa, joka kehuu yrityksemme ideaa. Saamme varmasti mukaan lisää leikittäjiä ja synttärimestareita, Jaana Tyni sanoo Yrittajat.fi:lle.

Yrittäjäkaksikko uskoo, että Mansen-keikka tuottaa tulosta ja että he saavat buukattua uusia keikka-apulaisia.

– Kuka vain halukas 15–100-vuotias voi ryhtyä synttärimestariksi, Tihinen kertoo.

Teemoja Supermanista prinsessaan

Idea lasten synttäreitä järjestävästä yrityksestä syntyi jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta viime vuonna firman toiminta pyörähti kunnolla käyntiin.

– Viime syksystä lähtien on ollut uudenlainen pöhinä päällä, Tihinen kertoo.

Liikeidea toimii siten, että lasten vanhemmat tilaavat Synttärisankari Oy:ltä setin, joka sisältää niin juhlakoristelut, leikit kuin kattaustarvikkeetkin. Yrityksen nettisivuilla voi valita erilaisia synttäripaketteja.

Kemut kestävät valinnan mukaan tunnista kahteen ja puoleen tuntiin.

– Maxipaketti sisältää aina täytetyn pinjatan, Tihinen mainitsee.

Lapset vanhempineen voivat valita myös mieleisensä teeman, joita ovat muun muassa prinsessa-, Superman-, Batman, disco- ja Ryhmä Hau.

Tihinen ja Tyni buukkaavat joka keikalle työntekijän, jolle he maksavat työkorvauksen.

– Leikittäjä ei ole koskaan vastuussa lapsista, vaan paikalla pitää olla vähintään yksi aikuinen, Tihinen toteaa.

Kotona, pihalla tai mummolassa

Pääosin synttärit järjestetään lasten kotona, mutta kekkereitä voi viettää myös pihalla tai vaikka mummolassa.

– Paras palaute on, kun leikittäjä saa lapset innostumaan. Ja lapsethan innostuvat pienestäkin, kuten vaikka Ryhmä Hau -koristeista ja siitä, että he saavat synttäreille lempparijuttujaan. Vanhemmat ovat helpottuneita, kun heidän ei tarvitse kehittää juhlia. Heillä säästyy aikaa, Tyni sanoo.

Lasten hyvinvointi on yrittäjäkaksikon sydämellä.

– Arvostamme lapsia ja haluamme tarjota heille elämyksiä, Tyni kiteyttää.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen