Lauttasaarelainen Helsingin viihdepelit Oy vuokraa pelejä ja aktiviteetteja yritystilaisuuksiin, yritysjuhliin sekä messuosastoille

Helsingin Viihdepelit Oy, sen toimitusjohtaja ja pääomistaja Roy Uggla on Helsingin Yrittäjien Lounais-Helsingin paikallisyhdistyksen jäsen. Yrityksestä oli maaliskuun alussa Helsingin Sanomissa mielenkiintoinen juttu ja me halusimme kuulla lisää. Lue Royn vastaukset kysymyksiimme!

Kerro lyhyesti yrityksestäsi ja yritystoiminnastasi 

”Yritykseni Helsingin viihdepelit Oy vuokraa pelejä ja aktiviteetteja yritystilaisuuksiin, yritysjuhliin sekä messuosastoille. Flipperit ja pelihallikoneet, pomppulinnat sekä viihdekasinot ovat suosittuja. Meillä on myös hauska GameGolf-konsepti, joka toimii hyvin suuremmissa tapahtumissa sekä kick-off- ja get together -tilaisuuksissa. Gamegolffissa eri pelihallipelejä kierretään tapahtumassa kuten minigolfratoja konsanaan – jokaisesta pelistä kirjataan pisteet ylös, ja kymmenen pelin jälkeen katsotaan kuka oli taitavin.”

Mikä on tuonut sinut Lauttasaareen ja millaisena yrittäjyyskaupunginosana pidät Lauttasaarta? 

”Olen alun perin kotoisin Lauttasaaresta. Välillä on tullut asuttua muualla, mutta mikään ei ole tuntunut samalla tapaa kodilta, joten tänne oli helppo palata. Yritykseni on Lauttasaaressa sen sijainnin ja hyvien liikenneyhteyksien takia – tapahtuma-alalla sesongit ovat työntäyteisiä ja työajat ovat usein hassuja. Silloin sijainti on tärkeä. Ei olisi yhtään näppärää, jos varasto olisi susirajan ulkopuolella.”

Mitä toivot yrittäjäjärjestöltä? 

”Sanoisin, että neuvontapalvelut olivat aikoinaan, vuonna 2014, syy miksi liityin. Toivon, että yrittäjäjärjestöt tukevat etenkin uusia yrittäjiä, sillä ensimmäiset pari vuotta ovat usein hankalimmat. Niistä kun selviää, niin hoplaa.”

Mitä yrittäjäjärjestön palveluita olet käyttänyt tai pidät tärkeänä? 

”Neuvontapalveluita olen käyttänyt eniten, etenkin ensimmäisinä vuosina yrittäjänä. Ilmaisesta lakineuvonnasta tykkään ja sitä käytän edelleen. Toimin yleensä niin, että pyydän lakiasioihin tulkintaa usealta eri juristilta. Näissä tilanteissa yrittäjäjärjestön neuvontapalvelun lakineuvonnan juristi on usein yksi niistä.”

Minkälaisia tapahtumia haluaisit yrittäjäjärjestön järjestävän? 

”Tässä palaan takaisin tuohon uusien yrittäjien tukemiseen. Muistan itse kuinka ensimmäisille messuille osallistuminen omalla osastolla oli aikanaan ”kova juttu”. Messuosastot ovat tosin kalliita ja ihan aloittaessa niihin on harvoin varaa investoida – vaikka näkyvyys ja kontaktien luominen olisi tärkeää. Hyvin karkeasti ajateltuna konsepti voisi olla sellainen, jossa uusi yrittäjä saisi ilmaiseksi tai halvalla osaston yrittäjäjärjestön riittävän suurikokoiseen messutapahtumaan, jonka markkinoinnin järjestö myös hoitaisi. Niiden pitäisi varmaan olla kahdet eri messut, toinen B2C ja toinen B2B, jottei kävijäkunnasta tule soppa.”

Miksi koet tärkeänä kuulua yrittäjäjärjestöön?

”Se on kuin hyvä kirja kirjahyllyssä. Jos tietoa ei tarvitse, niin se voi pölyttyä siellä rauhassa. Se on hyvä resurssi, jonka puoleen voi tarvittaessa kääntyä.”

Kiitos Roy haastattelustasi ja oikein mukavaa kevättä! 


Sijaitseeko yrityksesi Lounais-Helsingin Yrittäjien alueella ja haluaisit kertoa oman yrityksesi liiketoiminnasta ja Helsingin Yrittäjien jäsenyydestäsi? Ota yhteyttä Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsingin paikallisyhdistykseen lounais_helsingin@yrittajat.fi ja kerro tarinasi.