Lentoyhteys Tukholmaan käynnistyy odotettua aiemmin

Lentoyhtiö SAS käynnistää Vaasa–Tukholma -lentoyhteyden aiemmin ilmoitettua aikaisemmin. Ensimmäinen lento lähtee 3.4. ja liput tulevat myyntiin 10.2. Viikko ennen pääsiäistä ja viikko pääsiäisen jälkeen lennetään kolmesti viikossa. Viikosta 16 eteenpäin lentoja on viisi viikossa.

SAS operoi Vaasa–Tukholma -yhteyden CRJ-900-suihkukoneella, johon mahtuu 90 matkustajaa ja jonka lentoaika on 45 minuuttia. Tämä tarkoittaa tervetullutta lisäystä lentotarjontaan Vaasan seudulle ja -seudulta, mille on ollut suuresti kysyntää.

– Vaasan lentoyhteyksien kysyntä on vahvassa kasvussa, ja voimme ilolla tarjota suoria lentoja Tukholmaan jo ennen pääsiäistä. Aikataulu mahdollistaa hyvät yhteydet Tukholmaan ja Tukholmasta, mutta myös kauemmas Skandinaviaan ja muualle maailmalle, jossa verkostomme on vahva, sanoo SAS:n Euroopan myyntivastaava Niko Ek.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että SAS aloittaakin Vaasa–Tukholma-lennot jo aikaisemmin. Tiedämme, kuinka kysytty tämä yhteys on sekä yritysten että yksityishenkilöiden näkökulmasta. Yhteys tarjoaa hyvät mahdollisuudet matkustaa sekä paikallisesti Tukholman alueelle että Pohjoismaihin, Eurooppaan ja muualle maailmalle. SAS aloittaa viidellä viikoittaisella lennolla, ja nyt keskitymmekin saamaan hyvää kehitystä matkustajamääriin ja lisää lentoja tulevaisuudessa. Seutumme tarvitsee hyvät lentoyhteydet, ja toivomme matkustajien nyt käyttävän lentoasemamme tarjoamia vaihtoehtoja, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg sanoo. Hän toimii lentoyhtiöiden yhteyshenkilönä ja on alueellisen lentostrategiaryhmän koordinaattori.

– Seutu, lentoyhtiöt ja Finavia ovat käyneet hyviä keskusteluja, ja nyt näemme sen tuloksen. Viime syksynä yhteistyössä Pohjanmaan kauppakamarin ja alueen yrittäjäjärjestöjen kanssa tekemämme kysely antoi myös hyvän pohjan, jolla pystyimme osoittamaan todellista kysyntää tälle lentoyhteydelle, Källberg sanoo.

– Tämä on varsin tervetullut uutinen. Alueen elinkeinoelämä tarvitsevat suoran lentoyhteyden Tukholmaan. Vientivetoisena seutuna alueemme saavutettavuus on tärkeä osa kilpailukykyämme. Tämä on myös erinomainen signaali niille yrityksille, jotka suunnittelevat investointeja alueellemme, toteaa Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi.