27.3.2017 klo 14:05
Uutinen

Liikennepolitiikka ja soteuudistus sytytti keskustelua Vaaligrillaamossa

Maria 0-1 -startup-keskuksessa grillattiin 22.3.2017 kuntavaaliehdokkaita tiukoilla kysymyksillä. Kanta-Helsingin Yrittäjien järjestämässä vaali-illassa oli paikalla ehdokkaita eri puolueista, ja heistä suurin osa oli yrittäjätaustaisia. Liikennepolitiikka ja sote-uudistus herättivät vilkkainta keskustelua.

Illan aluksi Startup Maria Oy:n toimitusjohtaja Voitto Kangas toivotti vieraat tervetulleiksi entisiin Marian sairaalan tiloihin. Rakennus on viime syksystä lähtien toiminut erilaisten startupien kotina.

Tilaisuudessa olivat grillattavina Päivi Kiili-Laakko (Kokoomus), Minna Isoaho (Kokoomus), Ulla Leppäkoski-Juvonen (sitoutumaton/KD), Raine Luomanen (Kokoomus), Taru Päivike (Keskusta), Leila Kaleva (Kokoomus), Petri Roininen (Kokoomus), Aarno Lyytinen (Kokoomus), Severi Virolainen (Liberaalipuolue), Kaisa Hernberg (Vihreät) ja Elina Voutilainen (Vihreät).

Innovatiivisempi kaupunki, liikennepolitiikka ja sote-uudistus olivat polttavia teemoja vaaligrillaamossa. Marian sairaalan startup-yhteisö sai ehdokkailta kiitosta ja Helsingin kaupungilta toivottiin enemmän kokeilukulttuuria. Liikennepolitiikasta muun muassa tietullit, kävelykeskusta ja joukkoliikenneratkaisut jakoivat ehdokkaiden mielipiteitä. Yleisön jäsenet haastoivat ehdokkaita vielä pohtimaan konkreettisia vaihtoehtoja liikenteen ja päästöjen vähentämiseksi. Sote-uudistuksessa kuntavaaliehdokkaat painottivat osto-osaamisen merkitys. Illan juonsi Think Companyn ja 4 Unin Jarkko Nissinen.

>> Katso kaikki kuvat vaaligrillaamosta

Kuntavaalien virallinen äänestyspäivä on sunnuntaina 9.4.2017 ja ennakkoäänestyspäivät ovat 29.3.—4.4.2017. Kevään kuntavaalit ovat historiallinen tilaisuus vaikuttaa, mihin suuntaan Helsingin kaupunkia kehitetään. Me yrittäjäjärjestönä haluamme nostaa kunnan tärkeimmäksi tehtäväksi elinvoima- ja elinkeinopolitiikan. Kunta, joka edistää yrittäjyyttä, luo myös työtä ja hyvinvointia. Mitä, jos antaisit äänesi yrittäjälle? Kuntavaalisivustoltamme löydät yrittäjätaustaisten ehdokkaiden esittelyjä:

>> Tutustu Helsingin Yrittäjien kuntavaaliohjelmaan sekä mielenkiintoisiin helsinkiläisiin yrittäjäehdokkaisiin

Kuvat: Jaana Tihtonen