23.1.2018 klo 12:56
Uutinen

LIMINGAN YRITTÄJÄT VUODEN ALUEELLINEN PAIKALLISYHDITYS 2017

Kuvassa: vas. Palkintoa vastaanottamassa Limingan Yrittäjien pj. Riikka Pesämaa, palkintoa luovuttamassa PPY:n tj. Marjo Kolehmainen ja PPY:n pj. Jussi Riikonen

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät valitsi 29:stä paikallisyhdistyksestään Vuoden 2017 parhaaksi paikallisyhdistykseksi Limingan Yrittäjät.

Limingan Yrittäjät osaavat aidosti tehdä yhteistyötä, tekeminen on hauskaa ja se näkyy myös ulospäin aktiivisena toimintana ja vaikuttamistyönä, summaa palkitsemisperusteita Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen omasta järjestökasvattiseurastaan.

Limingan Yrittäjien toiminta on monipuolista vaikuttamistyötä

Limingan Yrittäjät ovat vaikuttaneet vuoden 2017 aikana mm. uuden Lakeustalon ja kunnan keskustan kaavoitukseen. Yhdistys on ollut mukana myös uuden yrityskoordinaattorin palkkaamisessa. Lukuisissa asioissa on toimittu yrittäjien ja kunnan välisenä sanansaattajana. Yhdistyksellä on viisi yrittäjäjäsentä kunnan elinkeinotyöryhmässä ja tämä on ollut yhdistyksen kannalta merkittävä paikka vaikuttaa yrittäjien yhteisiin asioihin. Lisäksi on järjestetty aamukahvitilaisuuksia yhdessä kunnan kanssa. Yhdistys on toteuttanut paikkakunnalle neljä isoa tapahtumaa: naistenilta, kevätmarkkinat, joulunavaus sekä verkostoitumistilaisuudet, joissa on ollut runsaasti osallistujia. Edellisten lisäksi toteutettiin keväällä myös vaalitentti tuleville päättäjille ja useita pienempiä tilaisuuksia, mm. vanhusten viikolla ”sukupolvet yhdessä” -tapahtuma sekä yrittäjyyskasvatuksen lukuista toimet yhdessä oppilaitosten ja 4H-yhdistyksen kanssa.

Limingan Yrittäjät edistää verkostoitumista ja kehittää osaamista

Verkostoitumista edistetään toteuttamalla omat yritysesittelyt joka tilaisuuden alussa. Kunnassa suositaan toisten yrittäjien palvelujen käyttämistä ja samalla tätä suositellaan paikkakunnan asukkaillekin. Yhdistys on toteuttanut jäsenilleen koulutusta mm. somen käytöstä, eu-tukimahdollisuuksista sekä sijoittamisesta. Jäsenyyttä tarjotaaan aktiivisesti, tapahtumiin kutsutaan aina kaikki alueen yrittäjät. Tilaisuudet toimivat samalla yhdistyksen markkinointitilaisuuksina. Myös kunnalle on tehty aloite uusien yrittäjien tutustumistilaisuuden järjestämisestä. Viestintää hoidetaan sähköisesti ja lisäksi yhdistyksen oma liite on paikallislehdessä. Esitetyt juttuaiheet ovat menneet hyvin läpi mediassa. Hallituksen vastuut on jaettu yhdessä sopien ja tehtävien hoitamisesta tiedotetaan hallituksen jäseniä aktiivisesti. Limingan Yrittäjät ovat panostaneet jäsenpysyvyyteen ja -hankintaan. Hallituksen jäsenet soittivat vuoden kuluessa kaikki jäsenyritykset läpi ja potentiaalisille jäsenille tarjotaan jäsenyyttä aktiivisesti. Kuluvan vuoden jäsenkehitys on ollut positiivista.

Limingan Yrittäjät on ehdolla Suomen Yrittäjien valtakunnallisesksi parhaaksi paikallisyhditykseksi omassa sarjassa 100-199 jäsenyrittäjää ja on selvittänyt tiensä jo finalistien joukkoon. Suomen Yrittäjien parhaat paikallisyhdistykset palkitaan tammi-helmikuun vaihteessa valtakunnallisilla puheenjohtajaneuvottelupäivillä Helsingissä.

Lisätietoja: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen p. 040 3100 501.