3.7.2017 klo 08:58
Uutinen

Linja-autoaseman korttelin ratkaisuihin voi vaikuttaa

Hämeenlinnalaiset pääsevät vaikuttamaan Hämeenlinnan linja-autoaseman Lohkot-kortteliin ja sen ratkaisuihin. Ideoita ja ajatuksia voi lähettää Lehto Groupille nettisivujen kautta.

Hämeenlinnalaiset pääsevät vaikuttamaan ja osallistumaan Lehto Groupin suunnittelemaan Hämeenlinnan linja-autoaseman Lohkot-kortteliin ja sen ratkaisuihin. Hankkeelle on avattu omat nettisivut, joiden kautta kaupunkilaiset voivat lähettää ideoita ja ajatuksia, kysyä hankkeesta tai lukea ajankohtaisista hankkeeseen liittyvistä asioista. Sivustolle kerätään hankkeelle esitettyjä yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia.

Sivuilta löytyy myös, miten historia otetaan Lohkot-korttelin arkkitehtuurissa huomioon tai miten alakoululaiset ja päiväkodit voivat osallistua alueen kehittämiseen kilpailun kautta. Kilpailussa lapset voivat visioida millainen olisi viihtyisä keskusta heidän silmin.

Lohkot-korttelille on perustettu myös omat Facebook-sivut, joissa kerrotaan hankeen ajankohtaisista asioista.

”Odotamme mielenkiinnolla palautteita ja ideoita kaupunkilaisilta. Tapasimme hämeenlinnalaisia touko-kesäkuun vaihteessa Goodmannissa ja saimme muutamia erittäin mielenkiintoisia näkemyksiä korttelin kokonaiskapasiteetin käytöstä sekä ideoita toiminnallisista yksityiskohdista. Käsittelemme näitä nyt hanketyöryhmässä”, kertoo hankejohtaja Taavetti Kärkkäinen Lehto Groupilta ja jatkaa:

”Tällä hetkellä kaavoituksen suunnittelu on lähtenyt käyntiin Paasikivenkadun liikennesuunnitelmasta, koska tällä on suuri vaikutus koko linja-autoaseman korttelin liikenteen järjestelyille.”

Faktaa alueesta:

Alkuvaiheen suunnitelmissa on aikomus säilyttää suojeltu, funkistyylinen linja-autoasema, johon mahdollisesti sijoitetaan liike- ja toimistotiloja, rakennetaan uusi linja-autoasema sekä asuin- ja liiketiloja kuten hotelli. Kortteliin on aiottu yhdistää ympäristötaide-elementtejä arkkitehtuurin niin julkisivuissa, valaistuksessa kuin myös kaupunkikalusteissa.

Alueelle on suunniteltu myös ns. atrium koko alueen yhteiseksi kokoontumispaikaksi. Atrium on suunniteltu avautuvan uuden rakennettavan hotellin yhteisiin tiloihin sekä vanhan linja-autoaseman nykyisiin liiketiloihin.